Trener AZ Alkmara pred Partizan: Njima je ovaj meč pitanje "života i smrti", naoružani su do zuba!

Oni ovakve utakmice shvataju kao pitanje života i smrti, ali tako nešto mogu da očekuju i od mog tima, rekao je Arne Slot

  • 16
arne slot foto: MN Press

Matematika AZ Alkmara, iako je u ovom trenutku u boljoj poziciji na tabeli, istovetna je kao i Partizanova, pred sutrašnji meč u Hagu (18.55, RTS 1, Arena sport), jer holandski tim želi pobedu kako bi osigurao plasman u drugu fazu Lige Evrope, ali i "napao" prvo mesto u grupi.

Trener domaćina Arne Slot svestan je da su crno-beli došli po uspeh, ali uverava da ni ambicija njegovog tima nije ništa skromnija.

- Svaka utakmica, pa i ova sa Partizanom, donosi pristisak, ali moji momci to mogu da ponesu. U ovom trenutku smo u dorboj formi i poziciji i sigurno je veoma zabavno biti deo i igrati za AZ Alkmar. Igramo mnogo mečeva u svim takmičenjima, neki tvrde da je mana, ali to nas čini fizički jačima. Upravo zato je važno da nastavimo takmičenje u Ligi Evrope i na proleće. Svesni smo da je Partizan stigao u Holandiju naoružan do zuba, pošto srpski tim mora da pobedi kako bi imao priliku da prezimi u Evropi – rekao je Arne Slot na konferenciji za medije pred duel sa Partizanom.

Holanđanin se minulih dana bavio crno-belima i tvrdi da Partizan u Hag dolazi sa stavom "biti ili ne biti"

- Ispratili smo protivnika, igraju relativno dobro i u domaćem prvenstvu iako zaostaju za Crvenom zvezdom. Generalno, balkanski timovi znaju dobro da se pripreme za ovakve utakmice i shvataju ih kao pitanje života i smrti. Učiniće sve kako bi pobedili, ali takav odnos i težnju ka krajnjem cilju mogu da očekuju i od AZ Alkmara. Nama je dovoljan i remi, ali želimo da ostvarimo uspeh kako bismo osvojili prvo mesto u grupi.

Upitan da li će svoje igrače upozoriti na startove u kaznenom prostoru, kako se ne bi ponovio crveni karton i jedanaesterac iz Beograda, rekao je:

- Naravno da se pribojavamo sopstvenih reakcija u kaznenom prostoru. Izvukli smo pouke iz utakmice u Beogradu i nadam se da neće doći do sličnih propusta. Bitno je da odigramo timski, ali bi individualni kvalitet zapravo mogao da bude taj koji će napraviti razliku i odlučiti pobednika - istakao je Arne Slot.

(Izveštač Telegrafa iz Holandije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    27. novembar 2019 | 18:46

    Врати их АЗ само у домаћу лигу...ни терен немају како треба, и подстанари су ту, а хоће европу...

  • Miki

    27. novembar 2019 | 18:30

    Fejsal Mulić će vas izbušiti

  • Žika Živac

    27. novembar 2019 | 20:54

    Napuniće ih AZ.On je za njih kao za nas Bayern!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA