≫ 

Ne postoji nikakav idejni plan za novu Marakanu: Za budući stadion Zvezde dato samo "zeleno svetlo"

Nema makete ili projekta, tek treba da se angažuju stručni profesionalci

Idejna rešenja rekonstrukcije Marakane Foto Arhiva: FK Crvena zvezda

Iako se na naslovnoj strani jednih dnevnih novina pojavilo rešenje za novi stadion Crvene zvezde koji je najavio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, prema saznanju Telegrafa, takvog rešenja još uvek - nema.

Ono što postoji je jedino "zeleno svetlo" da se krene u realizaciju projekta, a stadion prema Terzićevim rečima treba svečano da počne da se gradi za dve godine.

Nijedno od rešenja sa nekih od ranijih konkursa nije aktivno, niti validno, jer su iz Ljutice Bogdana još proletos rekli samo da su ta idejna rešenja "izuzetan doprinos razvoju ideje o potrebi unapređenja stadiona".

Idejna rešenja rekonstrukcije Marakane Foto: Telegraf

- Interesovanje za učešće u konkursu je pokazalo 28 kompanija, na konkurs je pristiglo 17 rešenja, i to 8 rešenja sa zadržavanjem staze i 9 rešenja sa uklanjanjem atletske staze - naveli su tada sa Marakane i onda autore najkreativnijih radova nagradili.

To ipak ne znači da su oni i zvanični, niti da će biti. Direktor Zvezde je u nedelju uveče tokom "Crveno-bele večeri" najavio da će koštati 200 miliona evra, te da će imati 42.000 mesta.

- Već mesecima se pripremamo, pripremamo papirologiju i dokumentaciju jer želimo da gradimo novi stadion. Treba nam jedno dve godine sigurno vremena, da pripremimo sve planove, projekte, dozvole i sve ostalo. Ali moramo ići u korak sa novim vremenom, moramo se prilagoditi gledaocu vremena u kome živimo jer smatramo da će novi stadion biti nova pokretačka snaga Crvene zvezde.

Novogodišnji koktel i proslava jesenje titule FK Crvena zvezda Foto: ATA Images

- Očekujem da za dve godine počne izgradnja novog stadiona. Već pregovaramo sa potencijalnim investitorima i nadam se da smo na dobrom putu. Po nekim našim planovima, planiramo da stadion bude oko 42.000 gledalaca i koštaće oko 200 miliona evra. Podrazumeva se da smo o svemu već razgovarali sa vrhom države i Vladom Srbije, da koordiniramo i tražimo najbolji model izgradnje jer smo svesni da smo vlasnici izuzetno kvalitetnog zemljišta od 16.5 hektara - rekao je Terzić.

Da podsetimo, aktuelni dom Crvene zvezde je izgrađen 1963. godine, a do sada je već nekoliko puta samo u prethodnih petnaestak godina pokretano pitanje izgradnje novog stadiona srpskog šampiona.

Video: Delije trče počasni krug! Slavlje na Marakani koje se retko viđa

(M.LJ, D.U)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duke

    17. decembar 2019 | 09:34

    Svuda po Beogradu okaceni bilbordi da dođu ljudi da gledaju Zvezdu,salju karte po preduzecima da direktori narede radnicima da idu na utakmicu,pustaju besplatno uz sendvic i pivo!I rezultat svega hiljadu gledalaca sa redarima proslavlja jesenju titulu!Delije da li vam to nesto govori o postenju ove lige???

  • Lela

    17. decembar 2019 | 10:04

    Bitno je da se ulaze novac u gradnju novog stadiona a sta je sa bolnicama i sa bolesnom decom koja nemaju gde da se lece? Ovo samo jos u Srbiji moze.

  • Zoki Koki

    17. decembar 2019 | 09:14

    Kako idu stvari licece na OFK-in stadion, Terzino delo. Za velike medjunarodne utakmice malo je i 100.000 mesta, medjutim doktor je procenio da je 40.000 dovoljno. Ako se on bude stvarno pitao doci cemo mi na 4.000 i na grane giganta sa Karaburme, covek ce izgraditi stanove. Sprecite neimara dok je vreme!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA