≫ 

Zvezdin biser dao gol, pobeda Dejana Stankovića na trenerskom debiju!

Savladan je Aris, Stanković je dao šansu i mlađima

  • 38

Foto: Printscreen Twitter

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su prebrodili prvu i jedinu proveru na prvom delu priprema na kiparskom Pafosu pobedivši Aris iz Limasola sa 2:0.

U utakmici zatvorenog tipa, crveno-beli su poveli golom svog bisera Željka Gavrića iz prvog poluvremena, a Dejan Stanković je u na svom debiju kao trener "položio ispit" i upisao trijumf.

Takođe, u pauzi između poluvremena kombinovao je sastav i rotirao dve postave, ali je zanimljivo da prekaljeni asovi poput Mirka Ivanića i El Fardu Bena nisu dobili šansu.

Drugo poluvreme proteklo je u konstantnom pritisku Stankovićevog tima koji je duplirao prednost preko Matea Garsije i rešio meč u svoju korist.

Od prvih minuta je bila vidna razlika u kvalitetu kada je Tomane glavom šutirao posle prodora Alekse Vukanovića. Taj udarac je otišao preko prečke.

Svoju priliku je Gavrić pokušavao da maksimalno iskoristi i to je radio u nekoliko navrata i pre pogotka u 35. minutu. Najpre je u devetom minutu šutirao pored stative, a onda je pet minuta kasnije imao zicer u situaciji jedan na jedan sa golmanom i nije ga iskoristio.

 

Ređali su prilike crveno-beli sve dok Gavrić od Tomanea nije dobio loptu posle šuta Milana Gajića i odbitka, a Gavrić je ovog puta izglednu šansu pretvorio u pogodak.

Taj rezultat je ostao na snazi do kraja prvog dela igre, da bi u nastavku i "rezervni" tim crveno-belih pokazao jednako veliku motivaciju da igra.

Aris se uglavnom branio, na mahove nije mogao da pređe ni na protivničku polovinu, a Veljko Simić, Nikola Krstović i Dušan Jovančić su "vezli" u napadu.

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, Miloš Degenek, Srđan Babić

Foto: FK Crvena zvezda

Ta inicijativa se isplatila u 69. minutu kada su prelepu akciju odigrali Krstović, Pavkov i Garsija. Pavkov je dobio loptu od Krstovića iz prve je petom prosledio do Garsije koji je utrčao sa strane, ostao sam ispred golmana Arisa i nije mu bilo teško da reši akciju golom.

Do kraja meča su igrači Arisa uglavnom igrali na svom delu igrališta, a u nemoći je Delmiro oštro startovao na Veljka Nikolića u 81. minutu.

To je nakratko podiglo tenziju na terenu, ali je Nikolić prošao bez povrede, a crveno-beli su u napadačkom ritmu priveli meč kraju i pobedili.

Oni se posle ovog trijumfa vraćaju u Beograd 21. januara, pa nekoliko dana kasnije idu na drugi deo priprema u Tursku gde ih čeka šest kontrolnih utakmica.

Crvena zvezda - Aris Limasol 2:0 (Gavrić 35, Garsija 69)

 

Sastav Zvezde prvo poluvreme: Borjan, Gajić, Eraković, Milunović, Pankov, Vulić, Petrović, Gavrić, Vukanović, Tomane, Boaći

Drugo poluvreme: Popović, Rodić, Degenek, Babić, Gobeljić, Garsija, Simić, Nikolić, Jovančić, Krstović, Pavkov.

Tok meča:

 

Dejan Stanković

Foto: crvenazvezdafk

90. minut: KRAJ! Zvezda je bez mnogo problema sačuvala prednost stečenu golovima Gavrića i Garsije i upisala je pobedu.

87. minut: Start Delmira kao da nije ni najmanje poremetio tim Dejana Stankovića koji napada i pokušava da potvrdi trijumf trećim golom.

81. minut: Nešto grublja igra umornih fudbalera Arisa, Delmiro je startovao na Nikolića, ali ga srećom nije povredio.

79. minut: Aris gubi posed na svojoj polovini, igrači tima iz Limasola deluju kao da se već polako mire sa porazom.

70. minut: Zvezdi se isplatila inicijativa u drugom delu igre, pogledajte kako je izgledao pogodak veziste crveno-belih.

 

69. minut: GOOOL! Mateo Garsija za 2:0! Akcija je krenula od Krstovića do Pavkova, koji je asistirao Garsiji, a ovaj je izašao sam ispred golmana Arisa i poslao loptu iza njegovih leđa u jednoj od lepših kombinacija na utakmici.

66. minut: Aris u "bunkeru", koji srpski prvak za sada ne može da probije drugi put.

61. minut: Sve agresivniji igrači Zvezde na polovini rivala, traže crveno-beli i drugi gol na meču kako bi mirnije mogli da uđu u završnih pola sata meča.

56. minut: Aris pokušava da ugrozi gol Zvezde iz prekida, Garsija blokiran posle serije dobrih poteza i driblinga.

 

50. minut: Zvezda ofanzivnija na startu drugog dela meča, napadi uglavnom idu preko Simića, razigran je i Jovančić, a Krstović i Simić su već u uvodnim minutima pripretili Arisu, čiji je golman dobro intervenisao i otklonio opasnost.

46. minut: Dejan Stanković je odlučio da promeni čitav tim za drugo poluvreme. Tim Zvezde sada čine sledeći igrači: Popović, Rodić, Degenek, Babić, Gobeljić, Garsija, Simić, Nikolić, Jovančić, Krstović i Pavkov.

I poluvreme:

45. minut: Kraj prvog poluvremena. Zvezda je odigrala odličnoprvo poluvreme. Imala je konstantne napade, a na kraju je to i krunisala golom Željka Gavrića.

44. minut: Vulić je izveo korner, a Pankov bio najviši u skoku, ali je lopta koju je uputio glavom prošla preko gola.

41. minut: Aris je zapretio, ali je odbrana Zvezde dobro interevenisala.

35. minut: GOOOL! Željko Gavrić pogađa mrežu Arisa!

 

24. minut: Gavrić i Vukanović su najaktivniji u kreiranju Zvezdinih napada, dok Aris igra povučeno od starta.

17. minut: Boaći preti ovoga puta, ali lopta odlazi preko gola.

14. minut: Ponovo u šansi Gavrić, koji je izašao sam pred golmana, posle dobrog dodvanja Boaćija, ali ga nije savladao.

9. minut: Gavrić je oprobao udarac posle prodora, ali je lopta prošla pored desne stative Arisovog gola.

6. minut: Zvezda nastavlja da igra agresivno i uglavnom se igra na polovini kiparskog tima.

3. minut: Zvezda je dobro počela meč. Tomane je prvi zapretio, nakon što je šutirao glavom posle prodora Vukanovića po desnom boku. Ipak, udarac Tomanea bio je neprecizan i prošao je preko prečke.

Video: Šansa Zvezde u prijateljskoj utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    20. januar 2020 | 16:07

    Žandera vrati u ekipu i imamo savršeno krilo momak ima najbolji centaršut .Mnogo veća imena su pravila i gluplje penale.

  • Jovkd

    20. januar 2020 | 16:28

    Bas me briga za rezultat..konacno sa dva špica igramo! Bravo deki!!!

  • Saša

    20. januar 2020 | 17:55

    Krenulo je dobro... Terza~mrkela~deki.. Trio pobednika.. Napred zvezda... 🇦🇹......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA