≫ 

Ko je Albanac, Lazovićev saigrač iz Verone o kog se otima pola fudbalske Evrope?

Možda se pod imenom Maraš Kumbula u timu Verone krije naslednik Paola Maldinija

  • 5
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Fudbal je igra u kojoj vrhunski talenti brzo dođu do izražaja, jer nije potrebno mnogo vremena da na terenu potvrde kvalitet. Dvadesetogodišnji Maraš Kubmula je tokom aktuelne sezone u Seriji A postao standardni prvotimac Verone gde igra i naš Darko Lazović.

Dobrim igrama izazvao je interesovanje vodećih klubova na Apeninskom poluostrvu, ali i u čitavoj Evropi.

Specijalizovani fudbalski sajt "90min" izdvojio je pet razloga zbog kojih je Maraš Kumbula jedan od perspektivnih defanzivaca na Starom kontinentu.

1. Sigurnost

Iako nema dug prvoligaški staž, Kumbula je centralni bek koji samouvereno osvaja loptu ispred napadača i sigurno je čuva bez obzira na stepen njihove agresivnosti.

Odličan je u čitanju igre protivničke ekipe i čuvanju prostora pre nego što lopta stigne do šesnaesterca Verone. Kada je lopta u njegovom posedu, ne okleva da krene napred i započne kontranapad.

Visok je 185 centimetara i jedan je od ključnih igrača u ovogodišnjem usponu Verone. Njegov tim je trenutno šesti u Seriji A, a Kumbula je jedan od najzaslužnijih za trijumf nad Juventusom od 2:1 prošlog vikenda.

2. Stabilnost

Maraš Kumbula Foto:screenshot/youtube.com/Serie A

Sposobnost da napusti svoju poziciju i izađe visoko privukla je pažnju italijanskih ekipa i klubova Premijer lige. Kada je odbrana Verona saterana uza zid pred naletom protivnika, Kumbula je čovek koji pomaže da prežive oluju.

Svoje odbrambene karakteristike pokazao je u duelima sa napadačima šampiona Italije. Igra glavom, požrtvovani startovi i Kumbulini blokovi, sve to je pomoglo Veroni da ostvari veliku pobedu.

3. Skok igra

Svaki odbrambeni igrač poseduje defanzivne karakteristike koje su svojstvene ovoj poziciji, ali su vrhunski defanzivci opasni i po protivnički gol.

U savremenom fudbalu briga o sopstvenom golu nije dovoljna da bi se odbrambeni igrač izdvojio od ostalih. Tačan pas, vrhunska tehnika i skok igra su vrline koje poseduje Maraš Kumbula.

Pokazao ih je na meču protiv Sampdorije, kada je postigao prvi gol za Veronu. Njegova efikasnost bi bila uvećana da mu zbog ofsajda nije poništen gol protiv Juventusa.

Jedno je sigurno - Maraš Kumbula je neko ko donosi uzbuđenje u oba kaznena prostora.

4. Poreklo

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Radi se o momku koji je rođen u Italiji, ali su njegovi roditelji poreklom iz Albanije. Imao je priliku da bira za koju će reprezentaciju nastupiti i odlučio se za zemlju svojih predaka.

Vremenom bi se verovatno izborio za mesto u timu Azura, ali je Kumbula odabrao da nosi dres Albanije. Debi je imao u kvalifikacionom meču za EURO 2020 protiv Moldavije.

5. Nema pravu cenu

Svi spomenuti kvaliteti mladog fudbalera izazvali su interesovanje brojnih klubova širom Evrope. Ipak, Verona ne razmišlja o njegovoj prodaji iz nekoliko razloga.

Teško je odrediti cenu igraču koji se još uvek razvija. Ukoliko nastavi sa dobrim igrama, vrednost će rapidno skočiti. Ko bi se odrekao dodatnih miliona?

Trenutna pozicija kluba na tabeli signal je upravi da ne pušta olako igrače i posle dužeg perioda pokuša da ostvari značajniji rezultat. Verona se trenutno nalazi na šestoj poziciji Serije A sa 34 boda i na putu je da obezbedi učešće u Ligi Evrope. Ponuda Lajpciga od 15.5 miliona evra je glatko odbijena.

Ogromna obeštećenja postala su uobičajena u svetu fudbala i kada klubovi dovode defanzivce. Mančester junajted je platio Lesteru 90 miliona evra kako bi doveo Harija Megvajera, pa trošak od 20 do 25 miliona evra za Kumbulu i nije veliki rizik.

Nastavlja se Superliga Srbije, a već prvog dana proleća na Banovom brdu (14.30) počinje era Dejana Stankovića na klupi Zvezde. Crveno-beli imaju 11 bodova više od Partizana, ali novi trener je pod lupom i svakako će želeti da pobedom debituje kao šef stručnog štaba - kvota na dvojku je 1,50, a na duplu šansu 1X 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čukarički - Zvezda.

Direktan duel za plasman u Ligu šampiona večeras (20.45) u Bergamu - Atalanta čeka Romu od koje ima tri boda više i pobedom bi mogla da joj odmakne na šest bodova viška. Na ruku im ide i to što su Rimljani u lošoj formi. Kec je 1,90, iks 4,00, a dvojka 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atalanta - Roma.

Hit Primere Hetafe danas (16.00) stiže na Nou Kamp u nameri da još jednu zadivi Španiju i čitav svet. Zaista odlično igraju izabranici Hozea Bordalasa, ali je Barsa kod kuće ipak favorit s kvotom 1,50. Kvota na duplu šansu X2 je 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Hetafe.

Video: Dejan Stanković pred debi na klupi Zvezde: Znam 9 startera, na dvojicu ne računam, nemojte o Sanogu!

(N.N)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos Lukovic Bljuzga

    15. februar 2020 | 10:01

    Nije Albanac nego siptar

  • vuk

    15. februar 2020 | 11:01

    siptar joj seria a je nula liga..milan, inter tanki klubovi stare imena

  • mario

    15. februar 2020 | 10:50

    Ko se otima za njega, real socijedad i ferencvaros.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA