≫ 

Da li Liverpul ostaje bez titule i koji klubovi će glasati za poništavanje sezone?

Ukoliko 14 klubova bude glasalo za poništavanje sezone, Liverpul bi mogao da doživi jedan od najtežih udaraca u istoriji

  • 25
FK Liverpul - FK Votford Foto: Tanjug/AP

Kakav će biti ishod aktuelne sezone u Premijer ligi? Prema nekim navodima, Premijer liga bi se mogla nastaviti početkom aprila. Međutim, nije realno da se to dogodi.

Dakle, hoće li sezona biti potpuno otkazana i sve do sada odigrane utakmice postati nevažeće? Ili će biti pokušaja da se na neki način odigra i poslednjih devet kola - bilo bez prisustva publike, ili možda preko leta?

Više će se znati u četvrtak kada će se Premijer liga i njenih 20 klubova sastati kako bi razgovarali o mogućnostima. Prema izveštajima, bila bi potrebna dvotrećinska većina (14 klubova) kako bi došlo do bilo kakve promene pravila. Premijer liga je privatna kompanija koja je u vlasništvu 20 klubova članica.

Dakle, ako bi se održalo glasanje za dve moguće opcije - da se sezona ili završi ili poništi, za šta bi svaki klub glasao?

Liverpul, naravno, želi da se sezona završi s obzirom na to da mu samo dve pobede nedostaju od prve titule Premijer lige. Ali, Liverpul nije jedini klub koji će očajnički želeti da sezona bude završena. Naravno, ne radi se o jednostavnom glasanju ili/ili, postoji još stvari koje je potrebno razmotriti, ali, u slučaju da se svede na to, da li bi 14 ili više klubova glasalo za poništavanje sezone? Sajt givemesport.com je pokušao da predvidi ishod.

Arsenal (9. na tabeli): Za poništavanje sezone

Imajući u vidu da je Mančester Siti izbačen iz Evrope, Arsenalova peta pozicija u prošloj sezoni mogla bi im obezbediti plasman u Ligu šampiona.

Aston Vila (19. na tabeli): Za poništavanje sezone

Vila ima dve utakmice manje, ali nalazi se na 19. mestu i u realnoj je opasnosti da ispadne. Klub će očajnički želeti da se sezona poništi.

FK Arsenal Foto: AP/Tanjug

Bornmout (18. mesto): Za poništavanje sezone

Kako sada stvari stoje, ekipa Edija Haua je ozbiljan kandidat za ispadanje, te će definitivno glasati za poništavanje sezone.

Brajton (15. mesto): Za poništavanje sezone

Ako se izbor svede na ove dve opcije, Brajton će biti za to da se sezona poništi. Trenutno se nalaze na dva boda od zone ispadanja i u narednih devet utakmica grčevito bi se borili za opstanak.

Barnli (10. mesto): Za završetak sezone

Barnli se nalazi u pristojnoj formi i zauzima 10. mesto na tabeli. Zapravo, Barnli je samo četiri boda nadomak šestog mesta i mogli bi da se bore za izlazak u Evropu.

Čelsi (4. mesto): Za poništavanje sezone

Čelsi je jedan od klubova koji bi mogli da odluče glasanje. Poništavanjem sezone, Čelsi bi kao trećeplasirani tim prethodne stekao uslov da igra u Ligi šampiona sledeće godine. Mančester Junajted zaostaje samo tri boda za Čelsijem u trci za četvrto mesto. Premda, i peto mesto bi ove sezone moglo da bude dovoljno za Ligu šampiona.

FK Čelsi Foto: AP/Tanjug

Kristal Palas (11. mesto): Za završetak sezone

Palas ne mora da brine o opstanku i bodovima, a deli poziciju sa Barnlijem što znači da postoji šansa za borbu za šesto mesto.

Everton (12. mesto): Za poništavanje sezone

Sa 37 bodova, Evertonove šanse da se kvalifikuje za Evropu su veoma male. Stoga, poništavanje sezone i uskraćivanje prilike gradskom rivalu da podigne pehar može biti vrh njihovih prioriteta.

Lester (3. mesto): Za završetak sezone

U ovo nema nikakve sumnje. Lester ima zagarantovano mesto u Ligi šampiona, i sav njihov trud bio bi bačen u vodu ukoliko se sezona poništi.

FK Lester Foto: Tanjug/AP

Liverpool (1. mesto): Za završetak sezone

Verovatno ekipa koja bi najmanje volela da se sezona poništi.

Mančester Siti (2. mesto): Za poništavanje sezone

Siti ima malo motiva da igra u Premijer ligi nakon sankcija, ali ako mogu da dobiju priliku da zadrže trofej Premijer lige, glasaće za takav predlog.

Mančester Siti - Čelsi Foto: AP/Tanjug

Mančester junajted (5. mesto): Za završetak sezone

Junajted će možda glasati u korist Liverpula. Ole Gunar Solsker ne zna da li će peto mesto biti dovoljna da se kvalifikuje za Ligu šampiona sledeće sezone, jer se Siti žalio na odluku UEFA. Stoga, želeće da završe sezonu i pokušaju da preskoče Čelsi na tabeli.

Njukastl (13. mesto): Za poništavanje sezone

Njukastl će verovatno igrati na sigurno. Trenutno su osam bodova iznad zone ispadanja, devet kola pre kraja, i trebalo bi da budu bezbedni. Ali, Njukastl ništa ne može da dobije iz ove sezone, pa će možda glasati da bude poništena.

Norič (20. mesto): Za poništavanje sezone

Norič ima šest bodova zaostatka i gotovo sigurno će ispasti iz lige, ako se sezona nastavi.

Šefild Junajted (7. mesto): Za završetak sezone

Bilo bi veoma okrutno da ova neverovatna sezona Šefild Junajteda bude izbrisana iz istorijskih knjiga. Šefild ima utakmicu manje, i ukoliko trijumfuje, imao bi samo dva boda manje od Čelsija. Uskratiti mu potencijalno mesto u Evropi – možda čak i Ligi šampiona - bilo bi surovo.

Mančester Siti Junajted, Manchester City United Foto: Tanjug/AP

Sautempton (14. mesto): Za poništavanje sezone

Sa sedam bodova iznad zone ispadanja i Sautempton je, poput Njukastla, verovatno bezbedan, ali takođe neće rizikovati. Možda im je primamljiva i pomisao na brisanje poraza 9:0 protiv Lestera iz knjiga rekorda.

Totenhem (8. mesto): Za poništavanje sezone

Žoze Murinjo je već priznao da ne može da dočeka da se završi ova sezona, i moguće da će mu se želja ostvariti ranije nego što je mislio. Totenhem zaostaje sedam bodova u odnosu na Čelsi. Takođe, ne igraju više ni Kup. Ukoliko se poništi sezona, ponovo bi mogli da igraju Ligu šampiona.

Votford (17. mesto): Za poništavanje sezone

Izvan zone ispadanja su isključivo zbog bolje gol-razlike, tako da nema nikakve dileme kada je Votford u putanju.

Vest Hem (16.): Za poništavanje sezone

Karen Brejdi, potpredsednica Vest Hema, već je insistirala na tome da ova sezona Premijer lige treba da bude poništena. Vrlo je jasno zašto, imajući u vidu da su zbog gol razlike izvan zone ispadanja.

Vulverhempton (6. mesto): Za završetak sezone

Vukovi su na samo pet bodova od Čelsija i sigurno će igrati Evropu sledeće sezone, ako ne i Ligu šampiona.

Dakle, na osnovu proračuna, sedam klubova će želeti da završi sezonu, a 13 klubova će želeti da ona bude poništena. To znači da će onima koji podržavaju otkazivanje sezone biti potreban još jedan glas.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djudja86

    17. mart 2020 | 07:20

    TOTALNO NEPOSTENO!!!! Nije merodavno takvo glasanje, pa naravno da ce 80% lige da glasa da se ponisti, zasto i ne bi. Ali je neposteno iz razloga sto je liverpul na samo dve pobede od titule a ima jos 11 kola do kraja, pa da li iko normalan moze da pomisli da nece osvojiti, a imau ovoj sezoni samo jedan poraz. A ovi ostali klubovi, pa taj arsenal ne moze da dobije skoro nikog, krs ekipa, aston vila, pq sto niste obezbedili opstanak jos ranije, nego svi hoce da im se ponisti, a i ako se ponisti bive jos gori.

  • Akex

    17. mart 2020 | 06:54

    Engleski smisao za fer plej. Pa Liverpul je praktično osvojio titulu i oni sad kazu puj pije ne vazi. Strasno

  • Perkan

    17. mart 2020 | 07:56

    Mislim da će Liverpul istupiti iz lige, ako se ovako nešto desi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA