Prvi udarac povratku Bundeslige: Dvojica zaraženih poslala ceo tim u karantin, utakmica otkazana

Dvojica fudbalera nemačkog drugoligaša Dinamo Drezdena pozitivna su na korona virus što može da napravi velike probleme na putu povratka takmičenju

  • 1
Dinamo Drezden protiv Hajdenhajma, Foto: Printcsreen Youtube

Nemci su među prvima odlučili da takmičenja nastave sredinom maja, ali je samo osam dana pre nastavka prvenstva izašla loša vest.

Dva igrača Dinamo Drezdena su zadržana u karantinu i ostaće tamo bar 14 dana, ali je problem što bi trebalo da ostane i ostatak tima, a meč sa Hanoverom je zakazan za 17. maj.

- U kontaktu smo sa odgovornim osobama i zdravstvenim autoritetima, kao i sa ligom da bismo koordinisali dalje korake. Činjenica je da ne možemo ni da treniramo, ni da igramo utakmice u narednih 14 dana - rekao je sportski direktor Dinama Ralf Minge.

Imena dvojice fudbalera nisu otkrivena, ali je rečeno da su njihovi testovi izašli kao pozitivni u trećem talasu testiranja, u petak. Rečeno je i da nisu imali simptome zaraze infekcijom COVID-19.

- Jasno je da naša utakmica protiv Dinamo Drezdena neće biti odigrana sledeće nedelje. Ali najbitnije je sada to da želimo igračima da se dobro oporave - poručili su iz Hanovera.

Jedan igrač je bio pozitivan pri prvom testiranju i on je u karantinu od trećeg maja. Četvrtog maja nije bilo pozitivnih i tim se vratio treninzima u četvrtak.

Dan ranije je nemačka kancelarka Angela Merkel rekla da se liga može nastaviti bez prisustva publike i to 16. odnosno 17. maja.

Video: Vukašin Jovanović ide iz karantina u karantin: Spremam se za nastavak sezone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA