≫ 

U Herti sad ima para kao blata, Berlinci dobili 150 miliona od softverskog giganta

Berlinci produžili saradnju i "pojačali" ugovor sa kompanijom kojom rukovodi gugl

  • 0
Bundesliga, Derbi Berlina, Herta - Union Foto: AP/Tanjug

Berlinska Herta bi u narednih nekoliko sezona mogla ozbiljno da pomrsi račune najjačim nemačkim klubovima, tu mislimo na Bajern i Borusiju, jer je veliki kapital dodatno deponovan u klub sa "Olimpijskog stadiona" - čak 150 miliona evra!

To je novac koji će Berlinci, u dve tranše, u julu 50 miliona, i oktobru ostatak, dobiti od rastućeg softverskog džina "Tenor" kojim rukovodi kompanija gugl, prenose nemački mediji.

Sav taj novac znači i da će biti solidnog jačanja igračkog kadra Herte za narednu sezonu i dodatnu finansijsku stabilizaciju naravno, samim tim i rast ambicija na takmičarskom planu.

Herta već dugo nije važan faktor u bundesligaškim okvirima, ove sezone je u jednom trenutku i opstanak doveden u pitanje, međutim sa pojačanom finansijskom injekcijom u klubu ne bi trebalo da brinu te brige u budućnosti.

Podsećamo da je za Hertu, i to vrlo uspešno, dosad igrao naš Marko Grujić koji će za narednu sezonu pokušati da se nametne Klopu u Liverpulu sa kojim ima ugovor.

"Tenor" je inače dosad investirao u Hetu 224 miliona evra, to mu je donelo 49.9 procenata vlasničkog udela u klubu, a sa novom tranšom sebi će obezbediti većinski položaj u rukovođenju sa 69.9 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA