≫ 

Rođen u Italiji, Brazilac, španski reprezentativac: On je Liverpulovo prvo pojačanje!

Tijago Alkantara dogovorio prelazak u tabor engleskog šampiona

  • 0
Tijago Alkantara Foto: Guliver/Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)

Fudbaler Bajerna Tijago Alkantara dogovorio je transfer u Liverpul, prenose danas brojni evropski mediji.

Momak rođen pre 29 godina u malom italijanskom mestu San Pjetro Vernotiko, od roditelja Brazilaca, profilisao se na fudbalskoj mapi u dresu Barselone i španskog nacionalnog tima, a poslednjih sedam sezona član je minhenskog Bajerna.

Bavarsku će zameniti Liverpulom pošto je dogovorio lične uslove sa čelnicima engleskog kluba, a profitiraće i Bajern od obeštećenja koje se kreće u rasponu od 30 do 35 miliona evra, uz uračunate bonuse.

To je suma preko koje Liverpul ne želi da prelazi, iako Bajern traži čak 60 miliona. Pregovori oko ove stvari tek slede, ali "Redsi" nemaju kud, pošto je Alkantara izričita želja Jirgena Klopa.

Alkantara je 2005. godine iz Flamenga prešao u Barselonu, brzo se probio do prvog tima za koji je igrao četiri sezone pre nego što je prešao u Bajern. U međuvremenu je postao standardni španski reprezentativac, odlučio se za "Furiju" pre nego za Brazil, a za nacionalni tim svoje "druge domovine" od 2011. godine odigrao je 37 utakmica.

Prelazni rok u Engleskoj počinje 27. jula, završava se 5. oktobra.

Lids je novi premijerligaš, a na korak od toga je i VBA, ali mu Brentford opasno preti. VBA danas (18.30) gostuje Hadersfildu, koji se bori za opstanak, i mora da pobedi. Kvota na dvojku je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hadersfild – VBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA