Fulam i bez Mitrovića do velikog finala, protiv "mrskog" rivala će se potući za Premijer ligu

Kardif savladao "Kotadžerse" 2:1 u Londonu, ali tim Skota Parkera izborio meč za promociju u elitni rang zahvaljujući trijumfu u Velsu 2:0

  • 0
fudbaleri fulama Foto: twitter/footballdaily

Fulam je "na mišiće" izgurao polufinalni dvomeč protiv Kardifa, izgubio je 2:1, ali se i plasirao u finale doigravanja za plasman u Premijer ligu gde ga čeka veliki lokalni rival Brentford.

Prvi duel, kao što je poznato, završen je trijumfom Fulama od 2:0.

Dva tima će, dakle, u sudaru na "Vembliju" (4. avgust) odlučiti ko će, pored Lidsa i WBA, u najviši rang engleskog fudbala naredne sezone.

Menadžer Fulama Skot Parker ni za ovaj meč nije "skidao" najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića štedeći ga za ono što dolazi, ali iako je ispunjen cilj, utisak je da je srpski napadač i te kako nedostajao u navali ekipe, koja se u toj fazi igre prilično namučila protiv Kardifa.

Gosti su poveli već u 8. minutu preko Nelsona, izjednačio je Kebano minut kasnije, a prednost Velšanima vratio je Tomlin početkom drugog poluvremena.

Bio je to momenat za veliku brigu u taboru domaćih, jer je još jedan gol gostima donosio egal u zbiru, a uzbuđenja je bilo napretek ispred oba gola. Upravo je u tom smislu nedostajao Mitrović čiji saigrači nisu imali dovoljno rutine i umešnosti da dovrše posao, a imali su prilika, pa su strepeli do kraja.

Uz dosta sreće, ipak, uspeli su da se sačuvaju i izbore pobedu u ukupnom skoru, tako i veliko finale protiv Brentforda, koji je, podsetimo, dan ranije eliminisao drugi velški tim Svonsi (ukupno sa 3:2).

Bilo je i komičnih scena na "Krejven Kotidžu" kao ovaj pokušaj slobodnjaka Kernija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA