≫ 

Pitali Jovića da li je vođa nove generacije Orlova: "Ma dajte samo da idemo na velika takmičenja"

Napadač Srbije Luka Jović ima samopouzdanja posle pobede nad Rusijom i kaže da mu je drago što su Orlovi opstali u B diviziji Lige nacija

  • 7
Fudbal Srbija - Rusija Foto: Marko Jovanović

Naša reprezentacija je kao domaćin u šestom kolu grupe 3 B divizije pobedila Ruse sa 5:0 i revanširala im se za septembarski poraz 3:1.

Prethodnih dana Srbija je pretrpela dva teška udarca, prvo poraz od Škotske u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a onda i remi sa Mađarima iako smo imali vođstvo.

- Kao što sam pričao prethodnih dana, bila je ovo bitna utakmica na psihološkom planu. Pokazali smo da možemo da igramo protiv veoma jakih reprezentacija. Kao što znamo, Rusija je obezbedila plasman. To je tim koji se diže poslednjih godina. Drago nam je što smo odgirali najbolju utakmicu u prethodnom periodu protiv jakog rivala - rekao je Jović za Sport klub posle utakmice.

Jović je protiv Rusa dao dva gola, u 25. minutu, a onda i u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Ostale pogotke postigli su Nemanja Radonjić u desetom, Dušan Vlahović u 41. i Filip Mladenović u 64. minutu.

Na pitanje novinara da li je baš Luka predodređen za predvodnika nove generacije seniora Srbije, Luka je u prvi plan izbacio ekipu.

- Nadam se da hoće, ali kao što sam mnogo puta ponavljao, najbitniji su timski rezultati. Nadamo se da ćemo obezbediti sledeće veliko takmičenje i svako naredno. Nebitno je ko će biti glavni igrač, samo da su rezultati tu - dodao je Jović.

Video: Ušla u istoriju: Juki je prva žena koja je zaigrala fudbal u muškom timu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klop

    18. novembar 2020 | 23:34

    Real Madrid ce gledati da na svaki nacin unisti samopouzdanje kod Luke Jovica. Luka u Zvezdi,Frankfurtu i sada u reprezentaciji blista,u Madridu ga ne vole,kupili su ga iz inata jer njihovi skauti tacno znaju koji igraci poseduju talenat i onda odmeravaju i steluju u korist svoje Spanske reprezentacije..

  • Buduci talenti

    18. novembar 2020 | 23:51

    Kroz 2 godine kada se i Filip Stevanovic uigra bice to strasna ekipa sa dodatnom jakom rezervom.

  • Putin R.S

    19. novembar 2020 | 00:23

    To neka ti da taj sa slike sto nema pojma sa ovim poslom. Ispasce jos najzasluzniji sto ste pobedili, a u stvari nikakav doprinos nije doneo. Samo nas je zakopao jos vise. Ostace selektor samo zato sto ce ispasti da je Kolarov odbio da igra kako bi se oprao zbog debakla protiv Skotske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA