≫ 

Ko sudi Zvezdi protiv Hofenhajma? Već joj bio taličan protiv Nemaca, dok Partizan ima bolnu uspomenu

Bobi Maden je u prošlosti delio pravdu na evropskim mečevima večitih

  • 9
Bobi Maden

Foto: MN Press

UEFA je odredila arbitre za meč Crvena zvezda - Hofenhajm u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope. Meč koji se igra na Marakani u četvrtak od 18.55 sudiće škotski arbitar Bobi Maden, a pomoćnici su mu sunarodnici Dejvid Rum, Grejm Stjuart i Donald Robertson kao četvrti sudija.

Maden je već u prošlosti dolazio na Marakanu i delio pravdu Crvenoj zvezdi, i to baš protiv Nemačke ekipe. Tada je sudio meč šestog kola grupne faze protiv Kelna 2017. godine, kada je Zvezda pobedila sa 1:0 i tada posle 25 godina osigurala evropsko proleće.

Sudio je Zvezdi i prošle sezone u Ligi šampiona, takođe protiv Nemaca, ali tada nije bio taličan za crveno-bele, jer su poraženi od Bajerna u Minhenu sa 3:0.

Maden je sudio i dva meča Partizana u Evropi, takođe uz polovičan uspeh srpskog predstavnika. Crno-beli su 2015. godine savladali AZ Alkmar u Holandiji sa 2:1 u grupnoj fazi Lige Evrope, a ove sezone crno-beli imaju bolnu uspomenu jer je sudio meč protiv Šarlroa u Belgiji, kada su crno-beli ispali golom Rezaija iz slobodnog udarca u poslednjim trenucima produžetaka.

Škotski arbitar je u dva navrata delio pravdu i Srbiji. Takođe je na Marakani 2019. delio pravdu na meču kvalifikacija za EURO protiv Ukrajine koji je završen rezultatom 2:2, a bio je glavni arbitar i u prijateljskom meču protiv Azerbejdžana 2015. kada su Orlovi slavilisa 4:1.

Video: Mesi unezveren u kolima dok su ga navijači okružili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    2. decembar 2020 | 14:44

    А зашто , уопште, помињете Партизан!?? Какве они имају везе са ЛШ!??

  • Vd

    2. decembar 2020 | 14:40

    Partizai ima uvek bolne usponene ceo klub s navijacima je takav jadan I bolan,sve dok se ne vrate u domovinu.

  • Bobi

    2. decembar 2020 | 14:55

    Partizan ci uvek imaju bolne uspomene. Sudija dežurni krivac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA