≫ 

Derbi Saudijske Arabije koji čeka cela Srbija: "Dan D" za Milojevića, da li će biti novi selektor?

Srpski trener, posle dva uzastopna poraza, ima imperativ pobede protiv lidera prvenstva u Saudijskoj Arabiji

  • 15
FK Crvena zvezda, Totenhem Foto: A. Nalbantjan

Srpski trener Vladan Milojević danas ima možda najvažniju utakmicu od kada je seo na klupu saudijskog Al-Ahlija u martu ove godine, derbi protiv lidera šampionata Al Hilala (18:10), koji mu stiže nakon dva vrlo neprijatna poraza.

Ekipa bivšeg trenera Zvezde je izgubila dvaput uzastopno, oba puta ubedljivo, 3:0 i 3:1, otud se i "zaljuljala" Milojevićeva pozicija na kupi, te je meč sa najtrofejnijim klubom Saudijske Arabije sada "biti ili ne biti" za njega.

Mediji u Saudijskoj Arabiji su nedavno, posle poraza Al Ahlija od Al Kadišije 3:1, saznali da će u slučaju novog poraza Milojević gotovo sigurno biti razrešen dužnosti, jer su čelnici kluba nezadovoljni kako ekipa trenutno igra i kakve rezultate postiže.

Sreća u nesreći po Al Ahli i Milojevića je ta što Al Hilal nije bodovno pobegao jer je vezao tri remija, te ima samo tri boda više od tima našeg trenera, koga bi, dakle, i ta jedna pobeda vratila u egal sa liderom i popustila pritisak koji se sručio na srpskog stručnjaka.

Da je Milojevićeva pozicija trenutno vrlo nesigurna svedoči i činjenica da je Al Ahli uručio otkaz dosadašnjem sportskom direktoru Tariku Kajalu posle poraza od Al Kadišije, što je kristalno jasan znak da ista sudbina čeka i našeg trenera ukoliko ne prekorene situaciju u skorije vreme - a prva prilika za to je meč sa Al Hilalom.

Kada smo već kod Kajala, mediji u Arabiji su nedavno pisali da je upravo zbog njega klub napustio Milojevićev pomoćnik Milan Kosanović, mada je novi sportski direktor Vojvodine ipak to demantovao, rekavši da je jedini razlog odlaska bio taj što zbog povrede stopala nije mogao sto posto da bude posvećen treninzima.

Osim što sada mora da razmišlja o svojoj poziciji u klubu, i trenerski gledano Vladan Milojević će imati paklen zadatak da pronađe put do pobede protiv tima koji u svojim redovima ima prekaljene internacionalce, pre svih francuskog napadača Bafetimbija Gomisa, Italijana Sebastijana Đovinka, i Argentinca Lusijana Vijeta.

Al Hilal ima tek jedan poraz ove sezone i u većem delu prvenstva nalazi se na lidserskoj poziciji, pa je jasno da Al Ahli čeka izuzetno težak zadatak da porazi rivala koji retko gubi utakmice.

Mediji u Arabiji pred ovaj meč ipak apostrofiraju jednu pozitivnu stvar po Milojevića, a to je njegov perfektan učinak kada su u pitanju dueli sa trenerom Al Hilala Razvanom Lučeskuom. Sva tri meča protiv rumunskog kolege Milojević je rešavao u svoju korist, psolednji put bilo je 2:1.

I u meču protiv lidera jedan od glavnih aduta Al Ahlija u vezi biće Ljubomir Fejsa, sve više šansi dobija i bivši igrač Čukaričkog Ovusu, ali ne i Marko Marin koji je u prethodne dve utakmice odigrao tek 45 minuta, i to tek prvo poluvreme duela sa Al Tavonom. Protiv Al Kadišije nije ni ulazio uigru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    15. januar 2021 | 12:09

    Da li se ovako bira selektor ?? Ako izgubi i dobije otkaz nama će biti dobar ?? Auuu na šta smo došli ... pa kad jedan Pantelic bira aauuu Srbijo.....

  • Zvele

    15. januar 2021 | 11:50

    Miloje beži ne treba ti to u životu.Da ti drugi kroji kapu pa nisi valjda lud .Upamtite selektor nije problem problem je savez i nestručni ljudi u njemu.Kad se da fudbal ljudima iz fudbala eto boljitka .......

  • MG

    15. januar 2021 | 11:57

    Prvi put u životu navijam da Milojevićeva ekipa pobedi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA