≫ 

Kakav će to biti Derbi dela Madonina! Inter uništio Lacio i izbio na prvo mesto pred meč sa Milanom

Sergej Milinković-Savić je asistirao kod gola gostiju, ali to je bilo nedovoljno da se zaustave Nerazuri

  • 2
FK Lacio - FK Inter Foto: Tanjug / AP

Serija A ove sezone je zanimljivija nego ikada pre! A Inter trenutno vodi kolo na Apeninskom poluostrvu. Ekipa Antonija Kontea je u najzanimljivijem duelu kola uspela da savlada Lacio i tako dođe na prvo mesto na tabeli pred predstojeći Derbi dela Madonina koji nas čeka iduće nedelje – 3:1 (2:0). I kakav će to samo meč biti!

Kukali su Lacijali tokom prvog poluvremena na pojedine odluke sudija, smatrali su da oba gola Lukakua moraju da se ponište, ali je ubrzo usledilo objašnjenje iz VAR sobe. Kod penala nad Lautarom Martinezom nije bilo nikakve namere da se dođe do lopte, dok su kod drugog pogotka arbitri zanemarili dodir koji je imao Manuel Lancari, jer on nije bio nameran.

Bilo kako bilo, Inter je poveo u 20. minutu nakon već pomenutog penala, koji je realizovao Romelu Lukaku. Pucao je gotovo uz levu stativu, što golman nije mogao da odbrani. Isti fudbaler je već u 43. minutu mogao do svog drugog gola, pošto je nakon dobrog pasa pucao iz prve, ali je golman Lacija taj šut uspeo da odbrani.

Međutim, samo dva minuta kasnije, Romelu Lukaku je upisao drugi gol. Ovoga puta je naleteo na odbijenu loptu unutar kaznenog prostora, isprva je sviran ofsajd, ali je VAR ipak odlučio da nakon dodatnog pregledanja snimka gol potvrdi, pa je Inter na poluvremenu imao lepih 2:0.

Dramu u utakmicu povratio je Gonzalo Eskalante, koji je pogodio mrežu Intera u 64. minutu. Bio je to pomalo čudan pogodak, pošto je Sergej Milinković-Savić uradio dobar deo posla dobrim šutem iz slobodnjaka, ali je već pomenuti Eskalante telom skrenuo loptu u mrežu, pošto se nalazio u živom zidu.

Međutim, već dva minuta kasnije je Inter uspeo da povrati dva gola prednosti. Romelu Lukaku se ovoga puta našao u ulozi asistenta, dok je Lautaro Martinez bio strelac. Ovoga puta povratka za Lacio jednostavno nije bilo.

Do kraja utakmice nije bilo nekih ozbiljnijih pretnji po gol. Inter se posvetio čuvanju rezultata, dok Lacio jednostavno nije mogao da probije protivnički bedem. Pobedom su Nerazuri preuzeli prvu poziciju na tabeli i sada imaju 50 bodova, jedan više od Milana, dok je Lacio prekinuo seriju od šest vezanih pobeda u Seriji A i nalazi se na sedmoj poziciji sa tri poena manje od Rome koja je treća, a isto koliko i Napoli i Atalanta, koji su ispred zbog gol-razlike.

SERIJA A – NEDELJA

Roma – Udineze 3:0 (2:0)

Kaljari – Atalanta 0:1 (0:0)

Sampdorija – Fjorentina 2:1 (1:1)

Krotone – Sasuolo 1:2 (1:1)

Inter – Lacio 3:1 (2:0)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FC Inter 💙🖤

    15. februar 2021 | 01:47

    Pazza Inter Amala!!! 🖤💙🖤💙

  • Boki Lacijal

    15. februar 2021 | 23:14

    Lacio perfektan ali srece nemamo jbg ,nisu( inter) presli pola 70 min kad se sabere ali su pobedili ,jbg, ipak zasluzeno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA