≫ 

Sine Mitre, svaka ti je zlatna: Najveći srpski golgeter u istoriji sprečio kiks u Azerbejdžanu!

Napadač Orlova sa dva gola doneo težak trijumf Srbiji u Bakuu - 1:2 (0:1)

Fudbal Azerbejdžan - Srbija Foto: MN Press

Da je neko kojim slučajem Draganu Stojkoviću uoči starta kvalifikacija ponudio sedam bodova od mogućih devet iz prve tri utakmice, sigurno da bi ih srpski selektor oberučke prihvatio. Nije bilo lako, ali je Srbija pobedila Azerbejdžan sa 2:1 u Bakuu i ipak upisala očekivane bodove na putu za Katar.

Strelac oba pogotka bio je Aleksandar Mitrović u 16. i 81. minutu, koji je tako zaokružio sjajni martovski skor od pet golova na tri utakmice i zacementirao ulazak na listu najvećih napadača u istoriji srpskog fudbala. Svaki mu je zlata vredan!

Nije bilo lako našem timu protiv borbenih i organizovanih Azera, ali je glupost i olako skrivljeni jedanaesterac Filipa Kostića u 58. minutu uneo nepotrebnu nervozu u ovaj meč.

Nisu Orlovi ni birljirali tokom utakmice, ali je u 16. minutu najbolji srpski napadač iskoristio pas Dušana Tadića i doneo prednost našem timu sjajnim udarcem sa nekih 14 metara za vođstvo od 0:1.

Imali su naši momci i sreće u 30. minutu kada je Predrag Rajković skinuo zicer napadaču domačih Gorbaniju i tada se videlo da ćemo svakako imati problema sa čvrstim Azerima u nastavku.

Njihova ofanziva na startu drugog dela nije upozorio naš tim, a kazna zbog olakog shvatanja rivala stigla je na isteku jednog časa igre. Filip Kostić je bio nesmotren, nije gledao dok se vraćao unazad i u tom trku udario je fudbalera domaćih Mahmudova.

Sudija iz Izraela odmah je pokazao na belu tačku, a Mahmudov sa 11 metara majstorski matirao Rajkovića za 1:1 i tako probudio duhove od pre 18 godina kada je Gurban Gurbanov šokirao u Podgorici tadašnju zajedničku reprezentaciju.

Ipak, Srbija je posle izjednačenja ustala i pokazala karakter. Selektor Stojković je izvršio izmene i osvežio tim brzim igračima poput Andrije Živkovića, a posle nekoliko prilika i zicera, poput onog iz 74. minuta kada je golman Magomedalijev skinuo šut Mitrovića, trenutak radosti došao je u 81.

Sjajna lopta Sergeja Milinkovića Savića, majstorski prijem Aleksandra Mitrovića na nekih 16 metara i bam! Kako važan i vredan gol! I to zlatnom levicom! Za pobedu i prvo mesto u grupi posle startne tri utakmice u kvalifikacijama.

Nije bilo lepo, ni glamurozno, ali to nije više ni bitno.

Važno je da su Orlovi pobedili u Bakuu i sa sedam bodova iz prve tri utakmice istakli kandiaturu za direktan plasman na Mundijal u Katar. A greške kojih ima Piksi će imati vremena da otkloni do septembra kada se nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Azerbejdžan - Srbija 1:2 (0:1)

Strelci: Mahmudov 60. penal - A. Mitrović 15, 81

Stadion: Olimpijski u Bakuu.

Sudija: Roi Rajnšrajber (Izrael).

Azerbejdžan (4-4-2): Magomedalijev - Medvedev, Husejinov, Badalov, Krivotsjuk - A. Husejinov, Mahmudov, Ibrahimi, Salahli - Nurlijev, Gorbani.

Srbija (3-4-2-1): Rajković - Spajić, S. Mitrović, Pavlović - Radonjić, Gudelj, Maksimović, Kostić - Tadić, Milinković-Savić - A. Mitrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija Beč

    30. mart 2021 | 22:00

    Kakva granata je ovaj Mitrović. Svaka mu čast. Inače sam Zvezdaš ali kad igra Srbija za mene je nebitno za koji klub ko igra ,samo da daje golove 👍

  • Bhm

    30. mart 2021 | 16:40

    Braaaavooooo za golmana!

  • Piksi

    30. mart 2021 | 16:43

    Prvi selektor koji postavlja Tim koji zele i navijaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA