≫ 

Sve smo bliži ukidanju pravila "gola u gostima", UEFA ide u tom pravcu

Neki nagoveštaji su da će se ovo pravilo prvo delimično ukinuti i da neće važito u produžecima

  • 9
fudbaleri Milana, Marakana, Liga Evrope Foto: MN Press

Evropska fudbalska federacija (UEFA) bi u neko dogledno vreme mogla da donese vrlo važnu odluku za budućnost fudbala, tiče se same igre i rezultata, a radi se o tome da se ukine pravilo "gola u gostima".

Na ovu temu se zasad samo razmatra neformalno po UEFA forumima, piše britanski Dejli Telegraf, ali bi uskoro mogla da se nađe i u formalnim okvirima kao predlog na nekom od narednih izvršnih odbora.

Inicijalna ideja je da se potpuno ukine ovo pravilo koje, kao što znamo, gol u gostima vrednuje duplo, pa iako se često dvomeč završi egal rezultatom, dalje ode ekipa koja je dala gol u gostima.  

Pravilo gola u gostima posebno gubi smisao sada kada se fudbal igra u pandemijskim uslovima, bez navijača, pa malo koji tim uopšte ima prednost domaćeg terena, te je to i nateralo UEFA da ide u pravcu ukidanja starog pravila.

Međutim, ako se uskoro ono donese, i dalje će biti na snazi staro pravilo, ali samo do eventualnog produžetka, kada više neće važiti. Dakle, u dodatnom vremenu bi ono bilo poništeno pa bi gol svakog od rivala vredeo jednako.

Videćemo da li će UEFA u narednom periodu intenzivirati procese ka realizaciji ove odluke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    15. april 2021 | 07:45

    Najgluplje pravilo u fudbalu.

  • Kursumlija

    15. april 2021 | 07:40

    Tako i treba, kakav bre gol u gostima!!!

  • Нико нормалан

    15. april 2021 | 07:39

    Ај за продужетке можда,али за текму овако је чиста глупост. Убијате чари фудбала,домаћих и гостујућих терена,ссмо лова бајо мој је у питању. Наравно док не устану сви,па ће вам ђаво бити крив,јер и од навијача зависите клошари!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA