≫ 

Sestra bivšeg argentinskog fudbalera, koji je poginuo u avionskoj nesreći, pokušala samoubistvo!

Romina Sala je pronađena u svojoj kući bezsvesti u ponedeljak uveče u Santa Feu

  • 2
Romina Sala Printskrin: Instagram/salaromina

Romina Sala (29), sestra fudbalera Emilijana Sale, koji je preminuo 21. januara 2019. godine u avionskoj nesreći, hospitalizovana je u teškom stanju u bolnici Hoze Maria Kulen u gradu Santa Fe, nakon navodnog pokušaja samoubistva.

Kako je različitim medijima potvrdilo osoblje iz tog zdravstvenog centra, 29-godišnjakinja je u utorak ujutru hospitalizovana sa znakovima vešanja i intoksikacije zbog gutanja supstanci. I ona je u kritičnom stanju i na respiratornoj podršci.

Romina je inače majka dvogodišnjeg dečaka Augusta, za koga se ne zna da li je bio u stanu te noći.

Mladu ženu je u ponedeljak uveče u svojoj kući u glavnom gradu Santa Fea pronašao prijatelj, koji je došao kod nje nakon što je od Sale primio poruku koja je izazvala njenu zabrinutost.

Nakon nestanka njenog brata Emiliana, kada je avion kojim je putovao izgubio kontakt sa aerodromima u blizini La Manče i srušio se u more, Romina je bila prvi član porodice koji je otputovao u Britaniju i pratio potragu za avionom. A nakon potvrde fudbalerove smrti, preuzela je na sebe tužbu i sve ostale stvari.

Ona je takođe bila „portparolka“ porodice i koja je bila zadužena za objavljivanje vesti o istrazi - koju je odložila pandemija koronavirusa - i razgovora sa medijima o uzroku smrti svog brata.

Nesreća koja je koštala Emiliana Salu života dogodila se u ponedeljak, 21. januara 2019. godine, kada je privatni avion u kojem je igrač putovao iz Nantesa u Cardiff, kako bi se pridružio britanskom timu, izgubio kontakt sa vazduhoplovnim vlastima i nestao sa radara.

Tek 3. februara - nakon što je porodica uspela da nastavi potragu, suspendovanu nekoliko dana nakon nestanka - pronašli su avion i pet dana kasnije, potvrđeno je da je u telu pronađeno telo Argentine.

Emilijano Sala Foto: Profimedia/AFP

Više od dve godine kasnije, porodica Sala - koja je u aprilu 2019. takođe pretrpela gubitak Horacija Sale, oca Emilijana i Romine, koji je umro usled kardiorespiratornog gušenja - nastavlja da kritikuje da trup aviona nikada nije oporavljen, to je moglo dati vitalne dokaze i nastavlja da traži razjašnjavanje tačnih uzroka pada

U prvim istragama utvrđeno je da ni pilot ni avion nisu imali potrebnu dozvolu za obavljanje komercijalnih letova. U martu 2020. godine objavljen je izveštaj u kojem je osigurano da je pilot izgubio kontrolu zbog manevara ne preporučenom brzinom, verovatno da bi izbegao loše vreme.

U martu ove godine, ubrzo nakon druge godišnjice fudbalerove smrti, porodica je započela pravni postupak protiv Karif Sitija i Nanta, uključujući i spisak optuženih predstavnika oba kluba, Mark Mekkai, koji je radio na potpisivanju fudbalera, njegov otac Villie Mekkai, kompanija koja je iznajmila avion i oni koji su se pobrinuli za njegovo održavanje.

Video: Tužna sudbina Emilijana Sale, da li je moralo ovako?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA