≫ 

Da li će Arnautović biti Zvezdina bomba u fudbalu kao Panter u KK Partizan?

Austrijancu propada ugovoren transfer u Bolonju, dok uprava crveno-belih želi neko jako ime za Evropu, pogotovo u Ligi šampiona

  • 23
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Italija - Austrija Foto: Tanjug/AP

Izgledalo je pre nekoliko nedelja da je sve gotovo i da će austrijski reprezentativac Marko Arnautović (32) preseliti u Bolonju kod Siniše Mihajlovića.

Međutim, od tog posla za sada nema ništa što je ovog utorka potvrdio i direktor italijanskog kluba Valter Sabatini.

- Nismo doveli Arnautovića još uvek, rano je. Još se transfer pijaca nije zahuktala. Videćemo šta će se desiti u narednih nekoliko nedelja - misteriozan je Sabatini.

Podsetimo, početkom leta se stidljivo šuškalo o dolasku Arnautovića u Crvenu zvezdu u sklopu ambicioznog juriša na Ligu šampiona, a generalni dirketor crveno-belih je otkrio da je razgovarao sa Markovim bratom, ujedno i menadžerom.

- Razgovarao sam sa njegovim agentom, koji mu je rođeni brat i Arnautović jeste naša želja, ali u ovom momentu to nije realno. On ima bogat ugovor, možda za godinu-dve kao izvanredan igrač, koji jeste naša velika želja - rekao je Terzić.

Međutim, ova izjava koja datira od pre mesec i po dana ne mora da znači da se neće nešto promeniti u slučaju Zvezde i Arnautovića u nedeljama koje dolaze. Uostalom, prelazni rok traje do 31. avgusta, a ako još crveno-beli izbore plasman u grupnu fazu Lige šampiona za takmičenje tamo će im trebati jaka imena poput Marka.

Pride, kako se nezvanično može čuti u hodnicima Marakane, rukovodeći ljudi u FK Crvena zvezda su ovih dana impresionirani pojačanjima i jakim imenima koje dovodi KK Partizan u sklopu rekonstrukcije igračkog kadra (poput dovođenja Kevina Pantera iz Evrolige), a pojedinci u Ljutice Bogdana smatraju da i njihovom klubu trebaju jaka imena u fudbalu kako bi probudili entuzijazam kod navijača. Makar morali da zavuku ruku u džep...

Zvezdan Terzić Foto: ATA Images

S druge strane, prema vestima iz Austrije, kineski klub Šangaj, čiji je Marko Arnautović član, prvobitno je pristao da ga pusti za džabe, kako bi prešao u Bolonju, ali je Markov menadžer, navodno, tražio nadoknadu od četiri miliona evra (ugovor do juna 2022), što je razbesnelo Kineze pa sada traže obeštećenje od 5 miliona evra od kluba koji želi da ga dovede.

Taj zahtev je iznenadio rukovodstvo Bolonje koja je primorana da štedi, pa bi mogla da ostane na kraju bez Austrijanca.

Ali, Marko nema probleme sa potencijalnim novim poslodavcima, pošto su istanbulski velikani Bešiktaš i Fenerbahče spremni da plate Kinezima pet miliona evra i angažuju napadača srpskih korena. Plata u Turskoj takođe ne bi trebalo da buide problem, između 3 i 4 miliona evra po sezoni i kada čujemo te brojke, pitanje je da li Zvezda uopšte ima neke šanse...

Video: Zvezdan Terzić progovorio o dolascima Prijovića, Arnautovića, Kolarova uz zagonetan osmeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    13. jul 2021 | 21:10

    Skup igrač nije garant uspeha.Za uspeh je potreban TIM.Dolazak Arnautovića bi negativno uticao na ostatak ekipe.Trenutno me više brine odnos uparave prema Degeneku.

  • Nebojsa

    13. jul 2021 | 23:10

    Nismo mi KK.Partizan da zivimo za danas, a sta ce biti sutra to nas ne interesuje. Dobar igrac, brzo bi se uklopio ali skup imamo dosta igraca na poziciji koju on igra. Da je prodat Degenek, da nije doveden ovaj francuz, da je Pavkov ima ponudu da ode mozda bi razmisliti o njegovom dolasku i da se nadamo neko grupnoj fazi u Evropi onda bi se pokrilo njego angazovanje. Veliki novac treba za njega, a imamo jos jednog napadaca koji ce doci do kraja zime ne znam koliko je ovo realno. Prece je naci levog beka koji ce biti alternativa Rodicu i da se rascisti tim na koje Stankovic ne racuna.

  • Deki

    13. jul 2021 | 21:43

    Ajmo Terza za nasu Zvezdu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA