≫ 

Ko je "Mića" u Radničkom? Poništen mu gol na debiju, Lalatović rekao da je takvih malo u Srbiji

Japanac vrlo brezo prihvatio srpsko ime

  • 2
Rioei MIćibući Printskrin: Arena Sport/Telegraf

Japanski fudbaleri Rioei Mićibući privukao je veliku pažnju krajem juna, kada je u neočekivanom transferu stigao u Radnički iz Niša!

Iako je u Srbiji tek nešto više od 20 dana, Mićibući je već dobio nadimak karakterističan za naše podneblje i odlučio je da isti stavi na dres umesto prezimena - Mića!

Malo je falilo da "Mića" već u uvodnim trenucima debija bude strelac prvog gola u dresu Nišlija, ali ga je u tome sprečio VAR. Jeste Japanac zatressao mrežu Dujmovića, međutim, prethodno je igrao rukom.

Inače, za Mićibućija je reči hvale imao doskorašnji trener Radničkog Nenad Lalatović koji je nedugo zatim napustio klub i otišao u Saudijsku Arabiju.

- Mogu da kažem da smo doveli neverovatnog igrača za naše uslove. Mićibućija pratim godinu dana i uspeo sam da ga ubedim da dođe u Radnički i da je ovo najbolja sredina za njegov dalji fudbalski razvoj. Igra polušpica, godinama nastupa u Džej ligi i tamo pravi razliku, a znamo koliko je jaka ta liga. Igrao je i za reprezentativne selekcije Japana. Ovako kvalitetnog stranca Radnički nikada nije imao, to odgovorno tvrdim. Garantujem da je takvih fudbalera malo u Srbiji. To je igrač koji pravi razliku i očekujem da ovde bude lider i čovek koji će odvesti ekipu ka realizaciji zacrtanih ciljeva - poručio je Lalatović tada.

U nastavku pogledajte i Mićin gol koji je VAR poništio:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAR

    18. jul 2021 | 19:53

    I sta ce nam VAR kad ga selektivno koristimo? Radnicki je minimum dva puta ostecen u prvom pol. Ponisten cist gol i ne dosudjen cist penal posle hvatanja spanske kragne na stoperu Radnickog posle kornera.

  • Nusknvp

    18. jul 2021 | 21:32

    Ako je Mića, brzo će i do kafića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA