≫ 

Čukarički držao čas fudbala Hamarbiju: Kapitenska partija Docića za veliki zalog pred revanš

Sjajni vezista dvostruki strelac, vredi pomenuti i majstoriju Jovanovića

  • 26
FK Čukarički

Foto: FK Čukarički

Ni to što su igrali bez dvojice standardnih igrača, protiv rivala koji je na papiru bio favorit, kao i na stadionu koji nije njihov (Humska), nije omelo fudbalere Čukaričkog da u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija dotuku Hamarbi rezultatom 3:1 (2:1)!

Velika je ovo prednost za Brđane pred revanš koji je u Stokholmu na programu za sedam dana, a svakako najzaslužniji za to jeste kapiten Čuke i dvostruki strelac Marko Docić, dok je mrežu Hamarbija tresao i Đorđe Jovanović.

Već na početku meča se videlo da je Čuka željna igre i da su na teren izašli da se nadigravaju, mada je trener Dušan Đorđević morao da improvizuje i umesto povređenog desnog beka Miladina Stevanovića stavi štopera Strahinju Tanasijevića. Takođe, Čuka je na ovom meču bila i bez jednog od najboljih igrača Srđana Mijailovića.

Njegov izostanak odlično je u defanzivi pokrio Stefan Kovač, a Asmir Kajević i pomenuti Docić su držali čas fudbala u ofanzivnom smislu. Prvi je upisao asistenciju u 21. minutu, mada je Jovanović više od pola posla uradio sam za vođstvo i udarcem sa nekih 18-19 metara je poslao loptu u mrežu

Međutim, samo četiri minuta kasnije gost je izjednačio. Možda i jedinu grešku odbrane Čuke, kada su bili smušeni i spori, iskoristio je najbolji strelac Malmea Ludvigson koji je ukrao loptu i potom matirao Petrovića.

Ibrahim Endiaje je bio viđen kao strelac drugog gola za Čuku u 35. minutu, ali je sa nekoliko metara promašio prazan gol. Tačnije, pogodio je stativu. Ipak, iskupio se pet minuta kasnije kada je asistirao Dociću. Sevnula je levica kapitena i Brđani su u 40. minutu imali 2:1.

Čuka je silovito krenula i na početku drugog poluvremena. Jovanović i Drezguć su u prva tri minuta pripremili, a onda je Janković probio po levoj strani i opet namestio loptu na levicu Docića u 53. minutu.

Osim jedne polušanse Hamarbija u 56. minutu, nastavak meča nije donbeo neka veća uzbuđenja. Čuka, verovatno zadovoljna prednošću, polako je umrtvila igru.

Na terenu su bili i Lukić i Kempbel, zatim i Čolić, Rakonjac i Čolović, odradili su posao, dok trener gostiju Miloš Milojević, inače donedavno pomoćnik Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi, sa svojim izmenama nije ništa promenio.

Revanš u Stokholmu na programu je za sedam dana, a pobednik ovog duela igraće sa boljim iz dvomeča Ujpeš - Bazel. Švajcarci su dobili prvi meč sa 2:1, iako je mađarski tim vodio na poluvremenu.

FK ČUKARIČKI - FK HAMABRI 3:1 (2:1)

(Jovanović 21, Docić 40, 53 - Ludvigson 25)

Čukarički: Petrović, Tanasijević, Šapić, Drezgić, Roganović – Docić, Kovač (Čolić 82) – Ndijaje (Čolović 87), Kajević (Lukić 65), Janković (Kempbel 65) – Jovanović (Rakonjac 82).

Hamarbi: Dovin – Poulsen, Fenger, Fjoluson, Žeaze – Andersen (Svedberg 78), Bojanić, Kalili (Katara 54) – Amo, Ludvigson (Akam 54), Selmani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo majstori!

    5. avgust 2021 | 21:52

    Jedini naš predstavnik koji zapravo igra nešto što se zove fudbal. Bravo Čuko, hajde još jedan bar u drugom!

  • Opp

    5. avgust 2021 | 21:45

    Ova Cuka igra pravi fudbal.

  • Доктор

    5. avgust 2021 | 22:10

    Овај мали Јанковић, бољи од свих крила вечитих заједно, прелепо је гледати Чукарички вечерас 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA