Premijer liga će morati da sačeka: Nikola Milenković produžio sa Fjorentinom do 2023. godine!

Srpski fudbaler dogovorio sve uslove sa Italijanima

  • 2
Nikola Milenković Nikola Milenković - 89.038 evra nedeljno - 4.630.000 evra godišnje Foto: Tanjug/AP

Jedna od najvećih transfer priča leta konačno je okončana. Stizale su poruke svih evropskih velikana na "Artemio Franki", nekako je najglasniji u čitavoj priči bio Totenhem, ali je Nikola Milenković ipak odlučio da se zadrži u Firenci. Kako je zvanično potvrđeno, on je potpisao ugovor sa Fjorentinom do leta 2023. godine.

Mnogi engleski klubovi su kao što smo pomenuli želeli da ga vide u svojim redovima, pre svega oni iz Londona. U igri je bilo obeštećenje od 18.000.000 evra, ali izgleda da prava ponuda na kraju nije ni stigla do Toskane. Zbog toga je klub rešio da ne rizikuje i da ponudi svom igraču novi ugovor, mnogo jači nego onaj prethodni. A sve po zasluzi, znajući kakve je igre pružao "Bleki" u prethodnoj sezoni, a i na početku nove.

Bilo je dileme da li će saradnja biti produžena na godinu ili na dve godine. Na kraju je rešeno da to bude ona kraća varijanta, zbog želje srpskog fudbalera da se u budućnosti oproba u nekoj bogatijoj sredini od Fjorentine. Kvaliteta za to mu sigurno ne manjka i pitanje je trenutka kada će se to i dogoditi.

Viola je rešila da promeni plan onog momenta kada je dobila konkretnu ponudu za Hermana Pecelju. Argentinac će se preseliti u Betis za oko 3.500.000 evra, tako da će po svemu sudeći Fjorentina igrati sa srpskim bedemom ispred gola, pošto je plan da se i Matija Nastastić vrati u klub. Uskoro se očekuje njegov dolazak iz Šalkea.

Pojedini italijanski mediji sada spekulišu da iako mlad, Milenković može da dođe i do kapitenske trake, što bi bila velika čast za srpskog fudbalera. On je Firencu stigao pre četiri godine za oko 5.100.000 evra, a u dresu italijanskog kluba je imao 134 nastupa uz 11 pogodaka.

Video: Milenković: Imali smo veliku želju da otvorimo kvalifikacije pobedom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA