≫ 

Vahid Halihodžić ne "ferma" zvezde: Fudbaler Čelsija izbačen iz reprezentacije

Balkanski mentalitet je proradio kod selektora iz Bosne i Hercegovine

  • 3
Hakim Zijeh Foto: Tanjug / AP

Fudbalska reprezentacija Maroka će u predstojećem kvalifikacionom ciklusu protiv Sudana i Gvineje nastupiti bez najveće zvezde reprezentacije - Hakima Ziješa, kog selektor ove reprezentacije Vahid Halihodžić nije pozvao iz određenih razloga.

Na sam pomen reprezentacije Maroko, odmah svima prvi na pamet padne upravo fudbaler Čelsija, Hakim Ziješ, koji je zadivio celokupnu fudbalsku javnost u Evropi, kada je Ajaks došao do polufinala, a umalo i finala, Lige šampiona.

Međutim, bosanskohercegovački trener, popularni "Vaha", smatra da mu Ziješ nije potreban zbog, kako on kaže, njegovog nesportskog ponašanja.

- Po prvi put sam u trenerskoj karijeri video da jedan reprezentativac odbija da igra i da se pretvara da je povređen. Doktori su bili jasni i rekli su da može igrati meč sa Ganom, ali je on odbio. Potom je odbio i da se zagreva i uđe u igru jer je bio zamena. Ja takvo ponašanje ne prihvatam, ili si 100 posto tu ili nisi nikako - poručio je selektor reprezentacije Maroka.

Ipak, to nije sve, jer kako je selektor Halihodžić otkrio, još nekoliko puta je imao probleme s ovim fudbalerom.

- Na poslednja dva okupljanja nije bio disciplinovan. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo. To neću tolerisati. Kasnio je na okupljanje i odbio je da trenira. Odgovor zašto ga nema je jasan, za mene je nacionalni tim svetinja i niko se ne sme igrati sa tim. Ovo nije ponašanje jednog lidera tima - zaključio je Halihodžić.

Sve ovo nije prvi put da Ziješ ima problema sa selektorima, pošto ga je pre četiri godine i tadašnji selektor Erve Renar izbacio pred Afrički kup nacija, a razlog je bio - disciplina.

Video: Stojković o preokretu Portugalije protiv Irske: Ne zanima me! Idemo u Lisabon da ih pobedimo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    2. septembar 2021 | 15:32

    Vaha je stara skola, tako se to radi

  • Spawn

    2. septembar 2021 | 16:50

    Ima jaku polusezonu iza sebe i umislio da je Maradona.

  • PANE

    2. septembar 2021 | 18:57

    Bravo Vaha, legendo, to su oni sto iz opanke udju u kozne cipele i misle da su bogovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA