≫ 

Kineska TV plaća "masne" penale Premijer ligi zbog kršenja ugovora

Englezi dobili sudski spor

  • 0
Fudbal Premijer liga Mančester Siti Lids Manchester City Leeds United Foto: Tanjug/AP

Engleska Premijer liga inkasiraće u narednom periodu čak 213 miliona dolara (156 miliona funti) koliko joj sleduje na osnovu presude Suda u Londonu u sporu između ovog takmičenja i kineske TV kuće PPTV, javili su engleski mediji.

Jedan od najunosnijih ugovora koji je Premijer liga sklopila o prodaji TV prava pomenutoj kineskoj TV kompaniji "pukao" je u junu prošle godine zbog toga što Kinezi nisu uplatili dve rate jer je liga bila u prekidu, pa shodno tome što nisu ni prenosili utakmice, nisu želeli ni da plate.

Premijer liga je ipak završena, te su tu činjenicu kao argument na sudu izneli pravni zastupnici najjačeg fudbalskog takmičenja na svetu. Na kraju, Sud je presudio u korist Engleza pa će kineski striming servis, inače u vlasništvu kompanije Suning koja "drži" i Inter, morati da plati ogromnu svotu kao penale.

- U mnogim komercijalnim ugovorima događaji se mogu odigrati drugačije nego što je predviđeno od strane jedne, ili čak obe ugovorne strane - rekao je sudija Piter Frejzer u presudi objavljenoj u utorak, aluirajući na prekid Premijer lige, pa njen nastavak što su Kinezi iskoristili kao argument da ne plate novac.

Sudija je rekao da bi plaćanje od 210,3 miliona dolara i dodatnih 2,6 miliona dolara trebalo da izvrši matična kompanija emitera, "PPLive Sports International", zajedno sa kamatama i sudskim troškovima.

Sudija je u presudi rekao da je emiter čak "propustio da plati značajan iznos neplaćenih sudskih taksi" koje duguje svojim advokatima od prošle godine.

Premijer liga se takođe oglasila i naravno pozdravila presudu.

- Premijer liga će snažno sprovoditi svoja ugovorna prava kada ne bude imala drugu opciju. Liga primećuje stav sudije da "PPLive" nije imao "stvarne izglede za uspeh" u odbrani tužbe. Liga će sada započeti proces povraćaja naknada i troškova koje duguje PPLive - rečeno je u objavi Premiejr lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA