≫ 

"Hvala za sve što je uradio za mene, fudbal, vas, za svakog čoveka": Boban i Katanec za Telegraf o Osimu

Na komemoraciji su se našli brojni poznati jugoslovenski fudbaleri

  • 1
Ivica Osim, Komemoracija Foto: Nikola Tomić

Mnogi poznati fudbaleri i javne ličnosti okupile su se u Sarajevu gde je danas upriličena komemoracija preminulom Ivici Osimu, koji je sahranjen na Gradskom groblju u prestonici Bosne i Hercegovine.

Pored Piksija, Save Miloševića, Nenada Bjekovića okupili su se i fudbaleri iz okolnih zemalja, a među njima je bio i čuveni Zvonimir Boban, koji je imao samo reči hvale za preminulog Osima.

- Nećemo meriti emocije, teško je izaći na binu, kada tako divno, fudbalsko biće, veliki čovek, moj trener koji me je mnogo toga naučio, ode... Njegov nauk ostaje, što je najbitnije. Mogu reći samo hvala za sve što je uradio, za mene, za fudbal, za sve vas, za svakog čoveka. Mislim da je on bio priznat u svetu, ne možemo gledati globalnu sliku, ja bih gledao ovu našu balkansku sliku i svih ljudi i naroda tu. Jedan veliki primer, legenda... Čovek neverovatnog znanja, videlo se kako uvek spusti loptu na zemlju. Bio je veliki u svakom smislu. I ne može se zaboraviti, ne odlaze tako, ostaće u pričama danas, sutra, uvek ono što je Švabo bio.

Upitao se potom Srećko Katanec da li bi uopšte popularni "Švabo" bio zadovoljan fudbalom koji se danas igra.

- Više morate vi znati, ali je nezamislivo. On je bio i matematičar i ispred određenog vremena, ne znam da li bi on bio zadovoljan ovim fudbalom danas što se igra u tom smislu da se igra okolo i naokolo. Mi ako idemo na stranu, u vertikalu bio je "zbog čega"?

Video: Fudbalski Dream team bivše Jugoslavije na ispraćaju Štrausa sa Grbavice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA