≫ 

Za Bajern nema zime: Nemački šampion osigurao sebi 250 miliona evra od glavnog sponzora

Bavarcima stigla nova, očekivana, finansijska injekcija za godine koje dolaze

  • 1
FK Bajern - Red bul Foto: Tanjug/AP

Minhenski Bajern je sjajno startovao u novoj sezoni, dominantno je osvojio domaći Superkup (5:3 protiv Lajpciga), silovito krenuo u Bundesligi (6:1 protiv Ajntrahta), a lepe vesti po Bavarce nastavljaju da se nižu. Ova, pak, nema direktne veze sa samom igrom i rezultatima, ali i te kako je bitna da se šampion Nemačke održi tu gde jeste i da nastavi da podiže letvicu uspeha u godinama koje dolaze.

Nemački prvak je danas objavio da je produžio saradnju sa svojim glavnim sponzorom "Telekomom" po kojem će do 2027. godine inkasirati 250 miliona evra.

Tačnije, to je ugovor na pet godina na osnovu kojeg će, po sezoni, Bavarci imati od ove kompanije 50 miliona po sezoni, a to je samo jedan od sponzora najvećeg nemačkog kluba i jasno je da za Bajern "neće biti zime" u sezonama koje dolaze.

Novi fiansijski sporazum sa glavnim partnerom došao je u idealnom momentu po klub koji je ovog leta ostao bez prve zvezde Robera Levandovskog i svime što je Poljak marketinški donosio klubu, ali i zbog prilično potrošene kase iz koje je investirano 140 miliona evra na pojačanja (De Liht, Mane, Tel, Gravanberh). Otud zadovoljstvo u klubu zbog novog priliva pozamašne sume novca.

- Zajedno smo već ispisali jednu veliku i jedinstvenu priču. Naš cilj je da nastavimo da postavljamo standarde u sportu i preko toga, a to smo već postigli potpisivanjem novog ugovora - rečeno je iz Bajerna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA