Pičini se otvorio Italijanima: "U Zvezdi nisam bio srećan, nisam želeo novac, samo sam hteo da odem"

Italijan nije zadovoljan boravkom među crveno-belima

  • 20
Kristijano Pičini, FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

Kristijano Pičini, doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, pojačao je nemački Magdeburg koji se takmiči u drugoj Bundesligi , a u opširnom intervjuu za medije u Italiji izneo je svoje utiske o Srbiji.

Pičini je stigao prošle zime u Zvezdu kako bi oživeo karijeru i rešio mesto desnog beka, tada je raskinuo ugovor sa Valensijom kako bi među crveno-bele stigao kao slobodan igrač.

- Dve ozbiljne povrede… Prvo ukršteni ligamenti kada sam bio u Betisu. Tada se nekoliko ozbiljnih klubova raspitivalo za mene. Bio sam van terena šest meseci ali je oporavak prošao dobro i bez komplikacija. A onda je došao lom čašice kolena. U avgustu 2019. u trenutku kada sam igrao najbolji fudbal u karijeri. Imao sam 26 godina, dokazao sam se u Valensiji i osvojili smo Kup kralja. Ponovo sam počeo da igram ozbiljan fudbal tek sa 29 godina u Zvezdi - počeo je Pičini ispovest u razgovoru za italijanske medije.

Kristijano je ponikao u Fiorentini gde je u mlađim kategorijama igrao kao krilo, a onda je prihvatio poziv Dejana Stankovića da dođe u Crvenu zvezdu.

- Imao sam još dve godine ugovora u Zvezdi ali istina je da se tamo nikada nisam adaptirao. Nivo igre nije visok ali je komplikovano u vidu ideologije, infrastrukture, mentaliteta… Igrate na stadionima koji ne liče na stadione.

Video: Milojević: Ova utakmica nam je prekretnica u sezoni

Dve strane su raskinule ugovor.

- Iako su me čekale kvalifikacije za Ligu šampiona nisam želeo da ostanem i raskinuo sam ugovor. Nisam želeo ni novac, ni bilo šta drugo. Samo da odem. Oni su to plasirali kao da nisam bio na zadovoljavajućem nivou forme što nije tačno. Tada sam se dva puta našao i na preliminarnom spisku reprezentacije. Istina je da sam jako naporno radio da bih vratio karijeru na pravi put i da svima dokažem da sam dobar. U Crvenoj zvezdi nisam bio srećan, nisam uživao u fudbalu i zajedno sa porodicom sam odlučio da odemo. Tražio sam raskid ugovora jer sam mislio da ću kao slobodan igrač imati bolju šansu da nađem novu sredinu.

Posle epizode mežu crveno-belima, potpisao je za nemačkog drugoligaša Magdeburga.

- Srećan sam jer su mi dali šansu. Naišao sam na trenera koji je izuzetna osoba. Debitovao sam već posle sedam dana u klubu i čak sam i gol dao. Glavni cilj je da izborimo opstanak ali zaista igramo dobar fudbal. Stvaramo šanse i uživam na terenu kao što nisam uživao dugo vremena. Ako budemo konstantni, možemo dosta da napravimo. Došao sam ovde da bih oživeo karijeru. Znam da imam tehničke i fizičke kvalitete. Imam i iskustvo jer sam igrao u Evropi. Uvek ću žaliti za tim dokle sam mogao da doguram, ali ako ostanem zdrav mogu da se vratim na visok nivo. To mi je cilj. I da uživam u fudbalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rale

    23. septembar 2022 | 17:50

    Sta se vredjate,covek je rekao istinu,stadioni su kao pasnjaci,pola lige cine klubovi na ivici amaterizma,para nema,strucnosti nema,samo igraju bunker protiv Zvezde i Partizana,kad odu u Evropu ispadaju od Litvanaca,Maltezana…Italijani su poznati kao razmazeni manekencici…al da je za ligu u paravu u pravu je!!!

  • Darko

    23. septembar 2022 | 17:08

    To je toliko bilo ocigledno,da je igrao bez ikakve motivacije.Realno gostovanje u Surdulici ili na Nou Kampu nije isto.Ali si ti biro gde ces da igras pa si mogo malo da se raspitas....

  • Marko Gobeljic

    23. septembar 2022 | 17:04

    Nismo ni mi sa tobom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA