"Jako sam ponosan, mi Srbi smo mala nacija, ali ne damo na svoje": Mitrović pričao o čuvenom skidanju drona

On je istakao da mu je ovo jedna od stvari na koje je najponosniji, pošto je uradio nešto za svoju zemlju

  • 29

Fudbaleri Srbije su nastavili sa odličnim igrama pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Orlovi su slavili protiv Švedske sa 4:1, te su tako napravili odličnu uvertiru pred "finalni" meč Lige nacija, ali i pred sam turnir u Aziji. Heroj pobede protiv Skandinavaca jeste Aleksandar Mitrović, dok je veliki uticaj na drugoj strani terena imao i njegov prezimenjak, Stefan, koji je o svojoj reprezentativnoj karijeri pričao za banjalučki "ATV", gde se dotakao i čuvenog sklanjanja drona na meču protiv Albanije.

Stefan Mitrović je već dugo godina standardni štoper naše reprezentacije, štaviše, postao je i tihi heroj u ovim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada je u meču sa Portugalijom u Beograd uspeo da izbaci loptu sa gol linije i tako spreči ekipu sa Pirineja da dođe do pobede - 2:2.

- Svi znaju da sam timski igrač i da ne volim da pričam o sebi. Uvek sam tu za moje saigrače i prijatelje. Drago mi je što se tako desilo, da je moja reakcija pomogla ekipi. Sve se šale na moj račun. Posle utakmice, vruće glave, izjavio sam da nie jgol. Posle se jasno videlo da je prešla, ali bitan je rezultat. Drago mi je što smo tada osvojili bod.

- Desio se neki zaokret u našem mentalitetu. Tu smo dokazali sebi da možemo, da treba da verujemo i da imamo kvalitet. Ekipa treba da bude u prvom planu. Kako smo odigrali to drugo poluvreme, stvarno smo zaslužili Katar. Moramo da budemo ponosni na kvalifikacije. Nismo gledali protivnike, gledali smo samo sebe i gledali smo da budemo što bolji - istakao je Mitrović.

Fudbal Srbija - Portugal

Foto: Nikola Tomić

Posle utakmice sa Portugalijom je Kristijano Ronaldo bacio i traku, koja je kasnije završila na aukciji, a sva sredstva su uplaćena u humanitarne svrhe. Ističe Mitrović da mu je drago što se sve odigralo.

Još jednom je Mitrović postao neka vrsta heroja reprezentacije, a to je onda kada je na meču protiv Albanije dohvatio dron sa zastavom "Velike Albanije", kada je došlo i do opšte tuče na terenu.

- Na taj momenat i dalje gledam sa velikim ponosom. Mi Srbi smo mala nacija, ali veoma ponosna. Znamo gde je granica dobrog ponašanja i nikada nećemo dozvoliti na našoj teritoriji da neko radi takve stvari. Na kraju smo još ponosniji na pobedu u Elbasanu. Otišli smo pod jako velikim pritiskom i još se pokazali kad je važno i kad je potreban karakter, da smo tada najbolji.

S obzirom na to da je Srbije otišla na drugo Svetsko prvenstvo u nizu, Stefan Mitrović blagonaklono gleda ka selektor Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je, bar prema njegovom mišljenju, najzaslužniji za ovaj uspeh naše reprezentacije.

- Nedostajao nam je pobednički mentalitet i sportski bezobrazluk. To nam je on doneo i zato u ime svih mu hvala na tome. Definitivno je on ta prevaga, došao je posle veoma teških kvalifikacija i prešli smo put od najvećih gubitnika do najvećih dobitnika.

Snimak čitave utakmice možete pogledati u videu na početku teksta.

Video: Piksi: Imamo Mitrovića ko Topalovića! Debitanti nisu došli samo da se slikaju, iako su lepi momci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    26. septembar 2022 | 18:31

    Mi Srbi smo velika nacija, ali nazalost malobrojna!!!

  • Željko

    26. septembar 2022 | 18:29

    Sve se slazem osim da smo mala nacija.Mozda smo malobrojni ali mali nismo sigurno.

  • CB

    26. septembar 2022 | 19:54

    ...nije mala, nije mala! 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA