Alkoholisanje na Mundijalu će biti moguće 19 sati dnevno: Navijači jedan uslov moraju da ispune

Ljubitelji fudbala koji vole da popiju će morati da se snalaze

  • 0
Lusail Stadion Foto: Profimedia/GABRIEL BOUYS / AFP

Svetsko prvenstvo u fudbalu je sve bliže, a, kako će biti održano u zemlji u kojoj je većina muslimanske veroispovesti, jedan od problema koji se pojavio za navijače širom sveta jeste onaj sa konzumiranjem alkohola. 

Naime, u Kataru se ne gleda blagonaklono naopijanje, pa sada organizatori traže načine da udovolje i jednoj i drugoj strani. Tako je ranije najavljeno od strane organizatora da će alkohol biti dostupan navijačima na stadionima 3 sata pre početka meča, kao i sat vremena posle poslednjeg zvižduka. Tokom meča, alkohol se neće prodavati.

Za razliku od prethodnih Mundijala kada su se žestoka pića "točila" 24 sata, sada je pronađeno "prelazno rešenje" koje podrazumeva konzumaciju tokom 19 sati, i to, od 10 sati ujutru do 5 sati posle ponoći, ali, samo na "Arcadio Spectacular electronic" muzičkom festivalu koji će pratiti takmičenje i na kojem se očekuje oko 200.000 ljudi. Tako, svako ko želi da pije tokom dana, moraće da bude u zoni festivala.

Kako prenosti Time Sport, cena pivo se u Kataru kreće oko 18 dolara i trenutno se može konzumirati samo na određeni mmestima, poput skupih hotela, dok će cena biti "ograničena u fan zonama tokom Mundijala.

Da podsetimo, Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra i traje do 19. decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA