≫ 

Lukić posle Brazila: "Ako je neko mislio da će biti lako, prevario se, protiv Kameruna je sve na nama"

To je bila misterova odluka, nije nikakva povreda, kaže Lukić

  • 4
Saša Lukić i Strahinja Pavlović Foto: Telegraf.rs

Vezni fudbaler reprezentacije Srbije Saša Lukić apsolvirao je utakmicu protiv Brazila i naveo da je svako već znao da će biti teško Orlovima na startu Mundijala.

- Jednostavno igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu, ako je neko mislio da će biti lako, prevario se. Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, ali jednostavno, moramo da budemo iskreni i realni, da je moglo bolje, moglo je, trebalo je da igramo hrabrije, u drugom poluvremenu se utakmica odvijala drugačije, oni su nas naterali na to, mislim da treba da gledamo napred i da će sve biti pozitivno, naredne dve utakmice su najvažnije za nas protiv Švajcarske i Kameruna.

Lukić je imao zadatak da sačuva Nejmara, ali i da juri za ostalim ofanzivcima Brazila koji dođu u zonu pred defanzivu.

- Jeste bilo teško, on je jedan od najboljih igrača na svetu, morate da budete skoncentrisani maksimalno tokom čitavog meča. Prvo poluvreme smo bili skoncentrisani, drugo nismo bili na nivou, ali moramo da se okrenemo onome što nam sledi. Nama je najažnija utakmica protiv Kameruna.

Napustio je ranije teren, ali ne radi se o povredi.

- To je bila misterova odluka, nije nikakva povreda.

Sledeći je Kamerun u ponedeljak od 11 časova.

- Gledali smo utakmicu, analizirali po malo, Švajcarce već poznajemo, igrali smo protiv njih na prošlom prvenstvu. Kamerun je dobro stajao, ali kada igrate brzo, kada dodajete loptu iza leđa mislim da možemo tu da im napravimo problem, mislim da sve zavisi od nas na toj utakmici.

Saša Lukić i Strahinja Pavlović Foto: Telegraf.rs

Kako god da se desilo protiv Brazila, duel sa Afrikancima bi bio bitan.

- Iskren da budem, svaka utakmica je bitna na SP, i da smo pobedili Brazil bila bi podjednako važna protiv Kameruna, juče nismo bili pravi, ali pokazaćemo pravo svetlo, to je za nas finale, daćemo sve od sebe da obradujemo naciju i sve ljude koji su došli ovde do nas, hvala im mnogo, nije blizu i divno je videti ovoliko navijača koji su došli da nas bodre, verujemo u svoju ekipu i daćemo sve od sebe da ih obradujemo. Neće biti lako, ali imamo šta da pokažemo.

Gestikulacije Stojkovića koji je hteo da lopta ide od noge do noge?

Lukić: Brazil je igrao visoko i nije nam dozvolio da uspostavimo našu pas igru, bili smo dalje od gola, oni su jedna od najboljih reprezentacija i naterali su nas da budemo u niskoj zoni, ne treba više tražiti greške, šta je moglo bolje, treba da se okrenemo narednim utakmicama.

Ko vas je impresionirao i od koga u Kamerunu preti najveća opasnost?

Mene su impresionirali svi, videli ste kakvu reprezentaciju imate, pet izmena koje su ušle su podjednako kvalitetne, mislim da su pokazali da su ozbiljan kandidat za titulu, impresionirali su me najviše od svih reprezentacija na SP do sada. Kamerun ima dosta dobrih igrača, ali ako radimo ono što se očekuje od nas, mislim da ćemo ostvariti dobar rezultat.

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

Video: Trening Brazila nakon pobede nad Srbijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    25. novembar 2022 | 17:16

    Nece biti lako ni sa kamerunom mada su oni i Svajcarci nama po meri Brazil je doso da osvoji , a mi da prodjemo grupu

  • Bu

    25. novembar 2022 | 17:40

    Realno brazil.je brazil,sad oderite kamerun i svicu da vide silu...samo.se potrudite da gudelj gleda utakmicu

  • nije lako

    25. novembar 2022 | 19:40

    nije lako sa 10 protiv 11 kad mitrovic ne igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA