≫ 

Rejes je legenda Evrolige: Nadmašio večitog rivala i postao rekorder u evropskoj eliti

Košarkaš Real Madrida Felipe Rejes novi je igrač sa najviše odigranih mečeva u Evroligi

  • 0
FELIPE REYES Foto: MN Press

Rejes je rekord od 342 meča postavio u pobedi Reala nad Olimpijom iz Milana 92:89 u 27. kolu elitnog košarkaškog takmičenja.

U igru je ušao sredinom druge četvrtine i tako nadmašio rekord Huan Karlosa Navara koji je za 17 sezona upisao 341 nastup za Barselonu u EL.

Rejes je svoju karijeru u Evroligi započeo protiv Peristerija u sezoni 2000/2001. Sada 39-godišnji centar je 19. oktobra 2000. debitovao, a 14 od 15 poslednjih sezona je igrao EL u Realu.

Jedini izuzetak je 2007. godina kada je sa Kraljevskim klubom uzeo Evrokup.

Iza sebe ima učešća na šest Fajnal forova Evrolige i dvaput je kao kapiten podizao trofej, 2015. i prošle godine u Beogradu.

Rejes je trenutno najbolji skakač u istoriji takmičenja (1776 skokova) i prvi u ofanzivnim skokovima (692). Pored toga, treći je strelac Evrolige (2986 poena), a pri vrhu je i u indeksu korisnosti, pogođenim šutevima iz igre i slobodnim bacanjima.

Pored evroligaških titula, ima i brojne trofeje iz nacionalnog šampionata u Španiji i više medalja različitog sjaja sa reprezentacijom.

VIDEO - Košarkaši Real Madrida Felipe Rejes, Džejsi Kerol i Entoni Rendolf o plasmanu u finale Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA