≫ 

Bitadze nije hteo da pruži ruku Tomiću! Gogin ispad, doček sudija i Repešino skidanje u Top 5 stvari koje niste videli na TV-u (VIDEO) (FOTO)

Crvena zvezda je demolirala Budućnost 107:69 u drugoj utakmici finala ABA lige u svom Pioniru, pa je tokom meča teško bilo odvojiti se od dešavanja na parketu

  • 37

I desetak, dvanaest sati kasnije, reči "38 razlike" odzvanjaju kao gong u glavama igrača Budućnosti i služe da se navijači Zvezde slade dok zezaju nekog svog prijatelja ili rođaka iz Podgorice.

Kada jedan tim "dere" drugom kožu sa leđa u finalu najjačeg takmičenja u regionu, nije lako posvetiti pažnju dešavanjima pored parketa, ali vam donosimo pet stvari koje ste možda propustili ako niste bili u hali "Aleksandar Nikolić".

Teško je poverovati da tim koji je u svoje redove doveo NBA šampiona (Noris Kol), MVP-ja ABA lige (Bitadze) i još nekoliko kvalitetnih pojačanja, ne može bolje od -38 u drugoj utakmici finala regionalnog takmičenja.

Otud i reakcija Nemanje Gordića koji je, teško pomiren s porazom, pri odlasku na klupu u četvrtoj četvrtini ušao u verbalnu razmenu sa navijačima Zvezde, a posle meča rekao "treba da nas je sramota".

Jedna grupica je iza klupe Budućnosti bila posebno neprijateljski nastrojena prema gostima, na šta se posle utakmice žalio i njihov trener Jasmin Repeša.

1. Krcati neprijateljski Pionir

Zavisi od perspektive iz koje se gleda, navijači su bili ili odlični ili očajni. Odlični su bili u očima onih koji podržavaju Zvezdu jer su tokom većeg dela meča grmeli iako nije bilo bubnjeva ili orgaizovanih navijačkih grupa.

Zvaničan podatak je da ih je u hali bilo oko 6.400, ali je jasno da ih je bilo više jer su svako sedište, stepenica i prolaz bili ispunjeni.

Pored toga, bili su bučniji nego na prvom meču i naročito od onih duela protiv Partizana, pa su svaki poen, od prvog do polsednjeg su pratili skakanjem i glasnom podrškom, a skoro svaki potez Budućnosti zviždanjem.

Skandirali su imena svojih igrača, Ognjena Dobrića i Bilija Berona, ali i često vređali rivale i sudije povicima "lopovi, lopovi" i "si*aj Javore".

Slovenački sudija Damir Javor je odmah po ulasku u halu doživeo paklenu dobrodošlicu, što je samo podiglo tenziju i pre meča.

Bilo kako bilo, jasno su pokazali koliko im je pobeda značajna i vrlo vidno su gurali košarkaše Zvezde da zapnu još jače i u momentima kad su već gazili protivnika.

2. Repeša prvo ostao bez kravate, pa se raskopčao, na kraju ostao i bez sakoa

Trener Budućnosti je od prvog minuta bio vidno nervozan i šetao uz aut liniju ispred svoje klupe, svestan da ne bi želeo da mu se ponovi prethodni meč i 91:72, kada je Budućnost prišla na -19 jer je Zvezda popustila gas pre kraja.

Ovog puta je po Podgoričane bilo još gore, pa se Repeša prvo oslobodio kravate pre poluvremena da bi lakše mogao da diše, a onda i sakoa u nastavku.

Repeša je na početku meča bio u "ful" izdanju, Foto: Marko Jovanović

Pokret kojim je bacio kravatu u pravcu svoje klupe pokazao je koliko mu se ne dopada ono što vidi i time je na neki način već najavio debakl svoje ekipe.

Zveza je nerealnim procentima šuta iz igre (67 odsto) do tog debakla kasnije i dovela, a trener gostiju je bio jedan od onih kojima su navijači Zvezde bili užasni.

Repeša ja posle nekog vremena skinuo kravatu i raskopčao sako, Foto: Marko Jovanović

Bunio se da su stvorili atmosferu linča, te da može da baci ispljuvano odelo. I zaista, tokom meča je spiker u dvorani pozvao navijače da ne pljuju na parket.

Teško je bilo videti da li su to zaista i radili, ali ako jesu, opravdanja nema.

Trener Budućnosti je na kraju ostao samo u košulji, Foto: Marko Jovanović

Kada se gubi, gubi se dostojanstveno, kada se pobeđuje, još je lakše biti gospodin. Zato nije jasno što bi bilo ko pljuvao nekoga na klupi Budućnosti.

3. Nesportski potez Bitadzea

MVP ABA lige je igrač nespornih košarkaških kvaliteta, ali je posle poteza na kraju druge utakmice sa Zvezdom doveo u pitanje svoje sportske kvalitete.

Odbio je da se rukuje sa trenerom Zvezde Milanom Tomićem, iako mu je strateg crveno-belih pružio ruku.

Bitadze je poprilično dobro zatvoren u oba meča, izuzev na početku prvog kada je dao dve vezane trojke i nagovestio da bi mogao da "kida" i opravda priznanje "MVP".

Umesto toga, isključen je zbog pet faulova i na kraju je završio sa devet poena i pet skokova.

4. Rasprave sa sudijama

Trener gostiju je u početku svako malo ulazio u priču sa Damirom Javorom i ostalim deliocima pravde, što se može videti u pet snimljenih situacija.

Bunio se i kada je trebalo i kada nije, pa su tako sudije jednom svirale faul u napadu Zvezde, Repeša se pobunio dok mu arbitri nisu objasnili da je faul dosuđen za njegovu ekipu.

Ukoliko je namera bila da se kod sudija stvori pritisak kako bi se izbeglo "domaćinsko" suđenje, od toga se odustajalo kako je razlika rasla.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić je nasuprot tome često delovao kao ukopan u jednom mestu i nije se mnogo šetao pored terena, niti pričao sa arbitrima.

5. One se ne vide uvek zbog reklama

Jedan od detalja koji su ulepšali meč bile su i čirlidersice koje su promenile nekoliko odevnih izdanja u pauzama između četvrtina. One su različitim koreografijama animirale gledaoce u Pioniru, a mi vam prenosimo i deo atmosfere u onim delovima meča, dok obično traju reklame.

Foto: Marko Jovanović

VIDEO - Ovako je Zvezda deklasirala Budućnost

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ravi

    15. april 2019 | 12:03

    Zaboravili su.. Skandiranje "Srbe na vrbe" Cigani..Cigani.... Da su pretukli jednog navijaca njih pedeset i to coveka koji je bio sa detetom... Najmonstruoznije sudjenje ikad vidjeno u ABA ligi u svim mecevima prosle godine... Napad na igrace KK Zvezda u Podgorici... Drmanje klupe Zvezdine pri svakom autu... Pa sta ste ocekivali cvece u Beogradu...

  • Miki

    15. april 2019 | 12:41

    Pa nisu vas ti što "navodno" pljuju ostavili na -57 u dve utakmice!!! Gospodine Repeša,veoma vam je bedan izgovor za ovu katastrofu!!!

  • Marko

    15. april 2019 | 14:17

    Pa Bitadze nije znao gde je izlaz a kamoli da pruži ruku 😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA