Ljubav, strast, želja! Borićemo se za svaki trofej ove godine: Trinkijeri saopštio ciljeve Partizana

Crno-beli su odradili trening u maloj dvorani Štark Arene

  • 8

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je cilj u novoj setoni da njegov tim izgleda što bolje i da u takmičenjima ode što dalje.

- Prvo je cilj da izgledamo kao tim, da igramo kao tim. Ovo je 12 najboljih igrača za mene koje smo mogli da dovedemo.

- Cilj je da postepeno izgledamo kao tim, da mislimo i igramo kao tim. ABA će biti super ove sezone, mnogo pojačanja, a Evrokup... Miloš Teodosić igra Evrokup, to sve znači. Moramo da idemo što dalje, bolje - rekao je Trinkijeri novinarima u maloj hali Štark arene na otvorenom treningu.

Košarkaši Partizan se od ove sezone igraće u Areni, koja će dom crno-belih biti narednih pet sezona.

- Uslovi su vrhunski. Dobrodošli u našu novu, skromnu kuću. Rekao bih u rudnik, gde ćemo imati šansu da mnogo kopamo, tako treba. Počeli smo pre sedam dana, za sada je sve okej, ali još nisam upoznao trenera koji je u avgustu nesrećan. Nadam se da ćete moći da pišete o puno lepih pobeda - istakao je Trinkijeri.

KK partizan nova sezona Foto: telegraf

Italijanski stručnjak napomenuo je da da očekuje veliku podršku navijača, a istakao je i da je zadovoljan je prodajom sezonskih ulaznica.

- Nova je ekipa, ne znam kako to izgleda. Znam samo da su sezonske karte išle kao pljeskavica kod mene. Navijači su fantastični. Imamo takve rezultate i od toga želimo da počnemo sezonu. Ljubav, strast, želja. Želimo da se borimo za svaku utakmicu, svaki trofej, sve, sve...

-Moramo da budemo mentalno i fizički agresivni. Sve je novo. Jedino što je ostalo isto su navijači. Ovo je izazov za sve. Kada je izazov, idemo, pa ćemo videti gde. Imam dobar osećaj o situaciji", rekao je Trinkijeri.

KK partizan nova sezona Foto: telegraf

Novinare je zanimalo gde se Partizan nalazi u odnosu na Crvenu zvezdu, Cedevitu, Budućnost, Mornar...

- Ne znam, jer je jako rano. Ne znam kako ćemo mi da izgledamo. Ali, mislim da smo se i mi pojačali, na papiru. Posao je da od papira idemo na teren, pa ćemo videti".

On je dodao da su Ognjen Jaramaz, Nikola Janković i Novica Veličković, iako nisu još produžili ugovore sa klubom, njegovi igrači i da treniraju, a osvrnuo se i na Marka Pecarskog i Stefana Jankovića, koji su napustili tim.

- Svako odlučuje šta želi u životu, kako on misli da treba. Ja njima iz srca želim sve najbolje. Sada je vreme da pričamo o onima koji su tu-  rekao je italijanski trener i dodao da se nada da će nova sezona biti bolja nego prošla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Davor

    26. avgust 2019 | 19:08

    Dobar tim...bez dileme

  • Neko

    26. avgust 2019 | 22:16

    Ove godine je aba liga podjednaka sa blagom prednoscu crvene zvezde,ali mislim da u tim pofjednakim ekipama iskocice jedna ekipa sa najboljim trenerom a to je partizan i da ce partizan osvojiti aba ligu

  • Kvalitet ne kvantitet

    26. avgust 2019 | 23:07

    INSTITUCIJA pali mašinu! Bezimeni i novokomponovani drž te mu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA