Trinkijeri: Olimpijski bazen nismo mogli da pogodimo, bila je "fizička tuča"

Mislim da smo zaslužili pobedu jer smo u ključnim momentima imali više energije od njih - istakao je Trinkijeri

  • 4

Košarkaši Partizan savladali su Crvenu zvezdu 75:72 u 7. kolu ABA lige, i tako upisali novu pobedu u regionalnom takmičenju. 

Posle trijumfa, trener Andrea Trinkijeri imao je mnogo razloga za zadovoljstvo.

- Bila je izuzetno teška utakmica. Bilo je jako teško dobro igrati. Mislim da smo zaslužili pobedu jer smo u ključnim momentima imali više energije od njih. Dobro smo počeli, a onda na kraju druge četvrtine smo ih pustili da se vrate - istakao je on i dodao:

- Od tada je bio taj tip utakmice da ne možeš da se mrdaš na terenu, da je sve fizička tuča. Oni su ogromni. Mi nismo igrali sjajno, ne bismo pogodili olimpijski bazen, ali smo na energije i na važne lopte, koje su bile "fifti-fifti". Dobili smo Zvezdu, derbi, nema mnogo priče za ovu utakmicu.

Video: Grobari podigli transparent zahvalnosti Česima za podršku

Posle uspona i padova koje su imali crno-beli, novinare je na konferenciji za medije zanimalo da li je "na momente" bio prisutan manjak samopouzdanja.

- Ja mislim da nije stvar samopouzdanja inače bismo izgubili utakmicu. Svi smo hteli malo bolje igrati i onda kada smo ušli u ovaj ritam blokada, kontakt, "bamp", nismo se snašli. Oni su malo veći, jer igraju Evroligu, i nismo uspeli da uđemo u reket, a kad promašuješ, to je istina, ali smo pobedili derbi.

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

Trinkijeri je priznao je da nije "najbolji" kada je uživanje u pitanju.

- Jedna od najvažnijih stvari u životu je da znaš da uživaš. Ja sam najgori u tome, a mislim da su moji igrači bolji. Sigurno važna pobeda koja nam može dati mnogo, mnogo energije i samopouzdanja da idemo dalje. To je cilj - rekao je Trinkijeri.

Trinkijeri je na kraj govorio o načinu na koji tim preuzima i usvaja njegov sistem igre.

- Može da bude mnogo bolje. Naša sezona je vrlo specifična do sada, vrlo specifična. Kad se ljutim, idem kući i kažem da se treba manje ljutiti. Mi smo igrali, mislim da smo prošli celu Evropu, devet gostovanja, četiri utakmice kod kuće, a nismo kod kuće jer nismo nikad igrali u istoj dvorani. Moglo je mnogo bolje, ali treba izdržati taj pritisak, putovanja. Mislim da možemo da budemo mnogo bolje - rekao je Trinkijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    18. novembar 2019 | 03:25

    Imao je Partizan vecu zelju, i zasluzio je pobedu. To mislim jer verujem da je Zvezda duplo jaca, i da se ta dva tima sretnu na betonu u 4 ujutru Zvezda mora da ih pocepa. Ovako..verujem da ce Zvezda biti prava kad se bude odlucivalo. I da smo dobili bilo bi gorko, nema tu igre ni nadahnuca. Mozda su i ovi strucnjaci od trenera malo odgovorni jer sve opravdavaju derbijem..niko kritiku da dobije, sve se prihvata-u nameri da se igracu ne zameri(ovo smo mi Cigani). Jadna kosarka. Jadne sudije, faul u sutu, svadjaju se igraci..dve tehnicke.. igrac sutira jedno bacanje i lopta sa strane. Pauza 5 minuta.. bilo je bolje bez tih kamera. Dobio partizan zasluzeno, vidimo se opet, naravno:))

  • Grobar

    18. novembar 2019 | 11:20

    Zvezda nema sta trazi protiv Partizana,dve galaksije smo ispred njih

  • Ja

    18. novembar 2019 | 11:47

    Ljudi zar je ovo kosarka. Jad I cemer. Srpska kosarka propada polako al sigurno. Zar je ovo derbi??? Bruka!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA