≫ 

Najluđa pobeda Partizana, Jaramaz srušio Cedevitu trojkom u poslednjoj sekundi - o tablu!

Neverovatan meč u Areni

Košarkaši Partizana porazili su Cedevitu Olimpiju 96:95 trojkom Ognjena Jaramaza u poslednjoj sekundi, iz okreta - o tablu!

Bio je to vrhunac neverovatne utakmice, daleko najbolje ove sezone, i najluđa pobeda Partizana, bez dileme, koja je crno-bele osamila na vrhu tabele ABA lige sa učinkom 12-3.

Jaramaz je bio sjajan i osim šuta za pobedu o kojem će se pričati verovatno koliko i o "onoj" trojci Nolana Smita baš protiv crno-belih na istom mestu, koja je bila i početak lošeg perioda po najtrofejniji srpski klub.

Utakmicu je završio kao najefikasniji sa 16 poena, uz vrlo racionalnu šutersku partiju (3/4 za dva, 2/3 za tri), te 6 asistencija i 4 skoka, a imao je i najveći indeks korisnosti bivši bek Mege - 24.

Partizan nis Foto: .aba-liga.com

Bila je ovo njegova najbolja i najzrelija utakmica bez ikakve dileme, a ispratio ga je Zagorac sa 14 poena, istina većinu je dao još u prvom poluvremenu.

Pregršt fantastičnih poteza priredili su kandidati za trofej, Cedevita Olimpija je igrala "na pogon" Jake Blažiča čijih 22 poena na kraju nisu bili dovoljni da se "slomi" Partizan.

Posle izjednačene igre i rezultatske klackalice uz sjajno trojkaško izdanje gostiju, Partizan je serijom 10:0 (Volden 8 poena) preuzeo kontrolu i rezultatski se distancirao pred sam kraj treće deonice (81:69). Delovealo je tada da će uspeti bez trzavica da privede meč kraju, ali ekipa Slavena Rimca imala je druge planove.

Serijom 7:0 za samo minut i po gosti su prepolovili razliku, vrlo brzo uhvatili rezultatski priključak i drama je bila "na vidiku".

Partizan je mini-serijom 4:0 "pobegao" na šest razlike minut i po pre kraja, činilo se i krenuo sigurnim korakom ka trijumfu, međutim dve vezane trojke (Boutrajt, Blažič) "postavile" su pozornicu za dramu kakva dugo nije viđena u Areni.

Crno-beli su se unervozili, nisu iskoristili dva vezana napada, a Boutrajt je bio nepogrešiv za vođstvo gostiju 95:93 na 17 sekundi pre kraja.

Trinkijeri je zvao tajm-aut, nakon kojeg je njegov tim, iz dva puta, na kraju uspeo da izrežira nesvakidašnju pobedu.

Najpre je Gordić naišao na blok Cirbesa pod košem, Partizan je zadržao posed, a Blažič upisao peti faul u trenucima kada je vreme praktično bilo isteklo. Bilo je tek toliko vremena da se lopta izvede i brzopotezno ispali - i baš to je savršeno izveo Jaramaz.

Malo je reći da je njegova trojka izazvala delirijum na tribinama...

Partizan - Cedevita Olimpija 96:95 (23:25, 32:22, 26:22, 15:26)

PARTIZAN: Volden 10, Zagorac 14, Pejdž 11, Gordić 9, Jaramaz 16, Veličković, Birčević 3, Reding 4, Janković 10, Tomas 12, Trifunović, Mozli 7

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin 11, Boutrajt 10, Hopkins 13, Murić 11, Mulalić, Miler Mekintajer 11, Blažič 22, Stipanović 7, Zagorac, Simonović 3, Cirbes 7

ABA liga, 15. kolo

Petak

Cibona - Zadar 89:60

Subota

Krka - Budućnost 73:72

Partizan - Cedevita Olimpija 96:95

Mornar - Primorska 21

Nedelja

Igokea - FMP 20

Ponedeljak

Mega - Crvena zvezda 17

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legija

    11. januar 2020 | 21:42

    Ugasi li smo crvenu zvezdu, sada cemo da ugasimo fmp 1 i fmp 2, sama rec kaze fmp znaci fabrika metalnih proizvoda. Crvena zvezda vise ne postoji u kosarci oni su ugaseni. Partizan Partizan Partizan

  • Istina

    11. januar 2020 | 21:02

    Partizan definitivno najbolji i najjači klub u regionu

  • Belisimo-Šaban

    11. januar 2020 | 20:50

    Gde ste panteri? 😂😂😂😂⚫⚪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA