Budućnost igra sjajnu košarku i hita ka plej-ofu, Zadar umalo kući otišao sa primljenom stotkom

Timska košarka ekipe Dejana Milojevića donela je rezultat večeras u „Morači“

  • 0
Fedor Žugić, KK Budućnost VOLI - KK Zadar Foto: ABA liga - KK Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnosti su u pravom smislu te reči pregazili Zadar u jednom od duela, koji je pred ovo kolo, delovao kao jedan od najzanimljivijih. Lepih poteza zaista jesmo videli, ali gostujuća ekipa večeras jednostavno nije mogla da parira znatno snažnijem domaćinu, koji je tako upisao četrnaestu pobedu u sezoni u ABA ligi – 98:75!

Dovoljno je reći da Zadar ni u jednom momentu nije imao prednost na svojoj strani. Budućnost je već tokom prve četvrtine mogla da dođe do dvocifrene prednosti, ali se zaustavila samo na +8. Do tog cilja došla je već u drugom kvartalu kada je razlika išla sve do 36:20, ali je Zadar uzvratio, pa smo na pauzi imali deset poena prednosti u korist Podgoričana.

U trećoj deonici razlika nije ni padala na jednocifrenu. Budućnost je samo gazila dalje, došla i do +18 u nekoliko navrata, a Zadar nije mogao da nađe neki ritam i da uzvrati. Slična priča viđena je i u završnoj deonici u kojoj je domaći tim posle serije od 11:0 došao do +30 (87:57). Do kraja su se Podgoričani, očekivano, malo i opustili, pa je tim sa Dalmacije smanjio razliku.

Najefikasniji kod Podgoričana bio je Melvin Edžim sa 17 poena, ali vredi istaći da se samo Petar Popović nije upisao u listu strelaca. Dvocifreni su još bili Danilo Nikolić (15 poena), Amedeo dela Vale sa 12 poena, potom Džastin Kobs sa jednim manje i Nikola Ivanović sa ravno 10 poena. U Zadru se istakao Dominik Mavra sa 17 poena, kao i Činanu Onaku koji je imao sjajan dabl-dabl od 15 poena i 13 skokova.

Video: Fenomenalno zakucavanje Trifunovića posle kog je Partizan uhvatio potpuni priključak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA