≫ 

Srbija drhtala za Olimpijske igre od Dominikane do 4. četvrtine: Orlovi tek u finišu slomili rivala

Naša reprezentacija napravila je prvi korak ka Tokiju

  • 61
Ognjen Dobrić, Nemanja Bjelica Foto: Marko Jovanović

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u prvom meču kvalifikacija za Olimpijske igre Dominikansku Republiku sa 94:76. Rival nije bio atraktivan i ovaj meč je za našu ekipu trebalo da bude uvod u ono što ih čeka, jer u drugom kolu su rival Filipini, mnogo jača ekipa. Trebalo ja da bude zagrevanje, ali se ispostavilo kao jači meč. Dominikana je namučila Srbiju ozbiljno.

Sledeći meč Srbija igra u sredu od 20.15 protiv Filipina.

Selektor Srbije Igor Kokoškov na raspolaganju ima kombinovan tim od igrača iz ABA lige i košarkaša iz Evrope plus Boban Marjanović i Nemanja Bjelica iz NBA.

Praktično je meč prelomljen tek u četvrtoj četvrtini u 35. minutu, kada je Srbija posle nerešenog rezultata 69:69 serijom 9-0 koju su kreirali Teodosić i Micić otišla na 78:69. Od tada naši momci su išli uzlaznom putanjom i do kraja meča su samo uvećali razliku.

SRBIJA - DOMINIKANSKA REPUBLIKA 95:76

(31:23, 16:24, 20:19, 27:10)

SRBIJA: Anđušić 7, Avramović, Bjelica 12 (6 sk) Davidovac, Dobrić 7, Jović 2, Kalinić 9 (5sk) Marjanović 18 (10 sk) Micić 16, Milosavljević , Petrušev 17, Teodosić 6 (6 asist)

DOMINIKANSKA REPUBLIKA: Aruho 9, Sarita, Ramirez, Henrikez 6, Liz 16, Martinez, Mendoza 2, Kastiljo 2,Rohas 8, Santos 7, Solano 10, Kuevas 16

Srbija - Dominikanska Republika Foto: Marko Jovanović

Srbija je od starta pokazala ko je favorit u ovom meču i ko je kvalitetniji. Vrlo lako napravljena je razlika od 8 poena (19:11) vrlo brzo i 31:23 na kraju prve četvrtine. Dominirao je Boban Marjanović visinom i poenima pod košem.

Delovalo je da će ovo biti laka utakmica za naše momke, ali tako nisu mislili igrači iz ove karipske zemlje.

Zaigrali su mnogo bolje agresivnije, počeli da pogađaju trojke i drugu četvrtinu dobili sa 24:16 i uspeli su da izjednače na 47:47 na kraju poluvremena.

U nastavku su odmah poveli sa 50:47 i držali su se u egalu, pravili probleme našim igračima u napadu brzom igrom i šutevima, pa čak i vodili 64:60 sve do kraja trećeg perioda. Nakon toga kvalitet Srbije je izašao u prvi plan i utakmica je rešena.

Najefikasniji je bio Boban Marjanović sa 18 poena i 10 skokova, Filip Petrušpev je ubacio 17, a Vasilije Micić 16 poena.

Srbija - Dominikanska Republika Foto: Marko Jovanović

TOK MEČA

4/4

40. min: 94:76   KRAJ

38.min: 87:74 Sada već dominantna igra Srbije u ovom periodu i maksimalna prednost na meču

36. min: 82:72 Konačno i jedan kontranapad Srbije prvi posle prve četvrtine, kada ih je bilo nekoliko. Dobrić sa dva plus jedan donosi plus 10 za Srbiju.

34. min: 78:69 Minijatura Vase Micića i Miloša Teodosića dovoljna je bila da opet Srbija ode na pristojnu razliku. Sada je bitno da prelomimo meč i da ga privedemo kraju.

32. min: 69:69 Nastavlja se dtrama u Pioniru koju niko nije očekivao. Srbija i Dominikana su u egalu.

Srbija - Dominikanska Republika Foto: Marko Jovanović

3/4

30. min: 67:66 Ponovo smo povratili prednost. Nekoliko minuta dobre odbrane, i naši košarkaši su uspeli da prekinu seriju Dominikane i da vrate minimalnu prednost.

28. min: 60:64 Ne da se Dominikana, bore se i prave probleme našim momcima koji nikako da se odlepe na neku veću prednost. I ne samo da ne mogu da se odlepe već su ispustili prednost i sada protivnik vodi.

24. min: 57:52 Konačno je Srbija povezala redove i uspela da odbrani dva napada gostiju iz Dominikane i onda da iskontroliše svoj napad za vođstvo. Trojku je ubacio Bjelica i to nam je tek trečća iz 12 pokušaja.

22. min:47:50 Trojka Dominikane na startu drugog poluvremena kojom ponovo vode.

Srbija - Dominikanska Republika Foto: Marko Jovanović

2/4

20. min: 47:47 Uspela je naša ekipa da opet povbrati minimalnu prednost, ali ovaj deo igre je za opomenu. Primili smo skoro 50 poena od Dominikane, dali smo im da uđu u ritam., dok su igrači Srbije šutirali samo 2-10 za tri poena. Petrušev i Bjelica imaju po 9 poena, Marjanović 10.

18. min: 43:46 Nova trojka Dominikane koja prvi put vodi na meču. Igraju brzo, i potpuno van šablona, a to našima ne odgovara. Dominikana je napravila seriju 23:12 u ovoj četvrtini.

15. min: 39:39 Uporna Dominikana izjednačuje rezultat.

Srbija - Dominikanska Republika Foto: Marko Jovanović

14. min:37:34 Muče se naši momci, opala je agresivnost, tenzija, malo igrasju ležernije i to Dominikana koristi i održava minimalan zaostatak. I ne samo to, već je bilo jedno NBA kucanje igrača Solana kroz reket našeg tima.

12. min: 31:27 Dominikana igra atipičnu košarku, sa pet spoljnih igrača koji izlaze iz klasičnog taktičkog šablona, šutiraju kad mogu bez mnogo komplikacija. To trenutno malo pravi probleme kod našeg tima. Viktor Liz ima 13 poena i prvi je strelac Dominikane.

Srbija - Dominikanska Republika Foto: Marko Jovanović

1/4

10 min:31:23 Utisak je da naši košarkaši igraju koliko im je dovoljno da održavaju prednost. Dominikana nema visokog igrača i tu je naša prednost pod košem, plus na spoljnim pozicijama imamo mnogo bolje igrače.

8. min: 26:19  Srbija igra atraktivnu košarku, vrlo brzo sa dosta tranzicije iz jake odbrane. Teodosić dominira sa 3 asistencije od čega dve Petruševu na zakucavanje.

6. min: 19:11 Bjelica dominira u igri kako spolja tako i unutra gde mu niski igrači Dominikane ne mogu ništa, pa lagano poentira, a na to se nadovezao i Teodosić prvom trojkom za naš tim.

Srbija - Dominikanska Republika Foto: Marko Jovanović

4.min: 10:4 Srbija igra lagano, a selektzor Kokoškov već rotira igrače i sada igra sas dva plejmejkera, Jovićem i Teodosićem. PLan je bio das igraju Teodosić i Micić, ali je plej Efesa napravio dve lične brzo.

2. min: 6:0 Srbija počinje u sastavu Micić, Kalinić, Dobrić, Bjelica, Marjanović. Krenuli smo vrlo agresivno, kako u napadu tako i u odbrani, Dobrić je već imao zakucavanje na startu meča, a zatim i Boban Marjanović.

Video: Trese se cela hala od pesme u svlačionici srpskih košarkašica: Šampionke slave uz čuveni Bajin hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Волим своју домовину

    29. jun 2021 | 20:16

    Кад видим Теофосића и ове остале овако намрштене и да не певају химну већ ми се не гледа утакмица.У праву је био легендарни Синиша Михајловић кад је увео да ако неко не отпева химну и не доживљава ову земљу као своју не може ни да игра за репрезентацију,ово причам као Гробар и као Србин.Угледајте се на кошаркашице које су ставиле све са стране ради репрезентације па чак и своју сујету.Сачувај Боже да не осетиш потребу да са другарима не отпеваш химну.Дно дна.

  • Лажни патриотизам

    29. jun 2021 | 20:19

    Кад крене химна Србије мени речи саме излазе из уста..Какав је то немир у овим играчима кад ћуте као кипови док иде национална химна? Скидај дрес и марш кући.

  • Geras

    29. jun 2021 | 22:49

    Sve sami vrsni poznavaoci košarke.... Au jbt.... Pa vi sve znate ali ne znate da igrate jel tako.... Kakva smo bagra od naroda majko moja.... Dobili smo utakmicu.. Sta treba... Ajde... Pa na svetskom smo dobijali prvih pet utakmica sa 50 razlike i na kraju kad smo izašli iz grupe izgubili dve utakmice očajni bili... Ajte ćutite i pustite ove momke da se uigraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA