Košarkaši Zvezde "demolirali" Pao u Evroligaškoj probi, razlika išla i preko 30 poena!

Dejan Radonjić je još jednom pokazao zašto je "majstor treće četvrtine"

  • 17
Zvezda - FMP, prijateljska Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su maestralnu partiju protiv Panatinaikosa i slavili su sa 83:55, te su tako nastavili svoj pobednički niz na pripremama za novu sezonu.

Zvezda je priredila neverovatnu utakmicu u Minhenu na Mangenta kupu, pogotovo je nestvarna bila treća četvrtina, gde su "crveno-beli" slavili sa 32:8, što je i odlučilo pobednika ovog meča.

Ima Dejan Radonjić zbog čega da bude zadovoljan, odbrana je svih 40 minuta bila na zavidnom nivou, dok bi jedina mana bila to što su košarkaši iz Beograda promašili prevelik broj otvorenih šuteva.

Međutim, ima još dosta do nove sezone i sigurno je da će crnogorski strateg sve to "uštimovati" kako treba. Pritom, važno je pomenuti i činjenicu da Zvezda još uvek nema startnu, odnosnu rezervu petorku, jer se ne zna u kojoj su fazi pregovori sa Matijasom Lesorom.

Kako god, Zvezda u finalu ovog turnira očekuje pobednika meča između Virtusa i Bajerna, koji je na programu nešto kasnije.

Crvena zvezda - Panatinaikos 83:55 (14:19, 18:16, 32:8, 19:12)

Dejan Radonjić Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Crvena zvezda je otvorila utakmicu na fenomenalan način, Eron Vajt je već u prvim sekundama pogodio šut sa poludistance i doneo je prednost Zvezdi, a taj koš je naslutio jednu efikasnu utakmicu.

Panatinaikos je pokušavao, ali nije imao leka za odbranu Crvene zvezde, sve dok nisu uspeli da vežu tri trojke i povedu sa 11:9 negde sredinom prve četvrtine.

S druge strane, Zvezda je kuburila sa šutem za tri poena i u jednom trenutku je iza linije za tri poena šutirala nula od šest.

Panatinaikos je sve to kažnjavao i prvu četvrtinu je rešio u svoju korist sa 19:14.

KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda / Printscreen / Youtube

Druga četvrtina je donela neku novu igru Crvene zvezde i mnogo veću borbenost na oba kraja terena, Crvena zvezda je uspela da konsoliduje svoj napad, ali su i dalje muku mučili sa šutem za tri poena.

Odbrana je bila na iznenađujuće visokom nivou i tek katkad je "pucala", što je i više nego zadovoljavajuće za ovaj period godine i fazu priprema.

Napad je takođe funkcionisao bolje, ali je bilo previše promašenih otvorenih šuteva.

Kuzmić je uspevao da pokupi sve što je mogao, ali igrači nisu to kažnjavali.

KK Crvena zvezda - KK Mega Foto: KK Crvena zvezda

Ipak, ovu četvrtinu su košarkaši Zvezde dobili sa 18:16.

Pauza za odmor je očigledno bila i više nego potrebno Zvezdi, Radonjić je imao mnogo štošta za reći i to se odmah videlo kada su igrači ušli na parket.

U prva četiri minuta druge četvrine, Kalinić je imao situaciju 2+1, dok je Ivanović na svoj prepoznatljiv način postigao trojku i odveo Zvezdu u prednost.

Kako je odmicala treća četvrtina, košarkaši Zvezde su igrali sve bolje, o čemu govori i rezultatska serija, dopustili su tek šest poena protivniku u prvoj polovini četvrtine, dok su oni postili 16.

Druga polovina treće četvrtine je donela još bolju Zvezdu koja je još više zategla svoju odbranu i protivniku nije dopustila skoro nijedan otvoren šut.

Na kraju treće četvrtine, rezultat je bio , što znači da je Panatinaikos postigao samo osam poena, dok je Zvezda dala 32.

KK Crvena zvezda - KK Mega Foto: KK Crvena zvezda

Poslednja deonica meča je donela preslikanu sliku iz treće. Grčki košarkaši nisu znali gde se nalaze, što je Zvezda iskoristila i nastavila je da dominira i da ide u sve veću prednost.

Čak su i centri Zvezde pokazali da nisu za "staro gvožđe" i da bi moglo da se računa na njih u novoj sezoni.

Video: Izjava Dejana Radonjića nakon osvojene 21. titule u klupskoj istoriji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    11. septembar 2021 | 17:10

    Dobra Zvezda ,šteta što se ovaj dečko povredio.

  • 🔴🔵⚪

    11. septembar 2021 | 17:12

    SVAKA ČAST ŠAMPIONI 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪

  • poy

    11. septembar 2021 | 18:43

    Imamo vrhunsku ekipu, bas steta za Vajta, brz oporavak majstore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA