Prve reči američke košarkašice posle izricanja drakonske kazne u Rusiji

Grajnerova je osuđena na devet godina zbog toga što su joj u februaru u prtljagu pronađeni kertridži za elektronske cigarete u kojima ima kanabisovo ulje

  • 14
Britni Griner Foto: Tanjug/AP

Američka košarkašica Britni Grajner, koju je ruski sud danas osudio na devet godina zatvora proglasivši je krivom za posedovanje i šverc droge, po izlasku iz sudnice kratko je poručila da voli svoju porodicu.

- Volim svoju porodicu - izjavila je Grajner sa lisicama na rukama, prenosi Rojters.

Grajner je osuđena na osnovu optužbi za posedovanje i krijumčarenje droge, a tokom završne reči izjavila je da je počinila grešku.

Zvezda WNBA košarke i dvostruka olimpijska šampionka uhapšena je u februaru na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, nakon što je u njenom prtljagu pronađeno ulje kanabisa.

Povodom kazne Britni Grajner, oglasio se i predsednik SAD Džozef Bajden koji je izjavio danas da je neprihvatljiva presuda ruskog suda košarkašici na devet godina zatvora zbog optužbi za posedovanje droge u Rusiji i pozvao Moskvu da je odmah oslobodi.

- Danas je američka državljanka Britni Grajner osuđena na zatvorsku kaznu koja je još jedan podsetnik na ono što je svet već znao: Rusija pogrešno zatvara Britni - naveo je Bajden u saopštenju, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤔

    4. avgust 2022 | 19:05

    Ako je u Americi dozvoljeno da se kosarkasi drogiraju i nose drogu sa sobom u Rusiji nije, tacka.

  • Pedja himself

    4. avgust 2022 | 19:27

    Sta bi Bajden uradio kada bi uhvatili Rusa u Americi sa drogom? Jel bi ga oslobodio?

  • Hulk

    4. avgust 2022 | 19:01

    Sibirski čuvari ionako nikada nisu videli crnkinju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA