≫ 

Najveće želje navijača u Srbiji za 2019. godinu: Jokić u reprezentaciji, Teo u Zvezdi, Partizan u Evroligi...

Vreća Deda Mraza i Božić Bate puna je sportskih želja navijača

  • 16

Nova godina i Božić većini ljudi predstavlja period u kojem postavljaju ciljeve za period koji sledi, maštaju o zdravlju, uspehu i ljubavi, a slično je i sa navijačima koji želje usmeravaju ka pojedincima i klubu za koji navijaju. 

Baš zato Delije, Grobari, navijači Novaka, reprezentacije Srbije već licitiraju mogućim transferima, rezultatima, sastavima koji će istrčati na teren na putu ka Evropskom prvenstvu u fudbalu ili na Svetskom prvenstvu u košarci koje nas ove godine očekuje u Kini.

Kada bi Deda Mraz i Božić Bata mogli da pomognu i usliše molbe navijača, nekoliko želja bi i realno moglo da stane u njihovu čarobnu vreću.

1. NAJJAČI SASTAV KOŠARKAŠA ZA MUNDOBASKET, SA JOKIĆEM U TIMU

Nikola Jokić u dresu reprezentacije u zagrljaju sa Miroslavom Raduljicom; Foto: Marko Todorović

Ništa u Srbiji se ne prašta kao uspeh, ali i neodazivanje reprezentaciji i selektoru Saši Đorđeviću. Nikola Jokić iako dvadesettrogodišnjak, uspeo je i jedno i drugo. Za razliku od Olimpijskih igara kada je sa Srbijom osvojio medalju, nije se odazvao Đorđeviću za prošlo Evropsko prvenstvo što je razbesnelo navijače.

Ipak, vreme je iskoristio kako bi poboljšao igru i potpisao astronomski ugovor sa Denverom vredan 150 milina dolara za 5 sezona, što daje nadu da će ove godine biti u sastavu Orlova za Kinu.

Navijači ga kritikuju, ali je sigurno da bi uz Tea, Bogdana, Bjelicu, Bobija, Nedovića i ostale, voleli da ga vide kako asistencijama i koševima izluđuje Amerikance na Svetskom prvenstvu.

VIDEO: Nisam jeo burek dva meseca: Jokić nasmejao novinare

2. SLAVIŠA JOKANOVIĆ UMESTO KRSTAJIĆA NA KLUPI SRBIJE

Jokanović bi mogao da bude novi selektor Srbije; Foto: Guliver/Leigh Dawney/Getty Images

Čovek koji je tokom svog jednogodišnjeg mandata trpeo kritike svakako je Mladen Krstajić, selektor Fudbalske reprezentacije Srbije. Neuspeh na Svetskom prvenstvu u Rusiji navijači i javnost nije zaboravila, pa ni uspeh i prvo mesto u Ligi nacija nije uspelo da "smiri strasti".

Želja navijača je jasna - Slaviša Jokanović. Idealno rešenje, ako se pitaju navijači, koji veruju u čoveka koji je FUlam uveo iz čemppionšipa u Premijerligu može bolje da vodi Orlove do Evropskog prvenstva, posle 18 godina, i sa njima ostvari uspeh.

3. MILOJEVIĆ OSTAJE NA KLUPI ZVEZDE I SLEDEĆE SEZONE

Vladan Milojević ima ugovor sa Zvezdom još godinu i po dana, ali nema sumnje da bi mnogi klubovi platili obeštećenje za njega; Foto: Marko Jovanović

Kada je reč o trenerima, utisak je da Delije imaju samo jednu novogodišnju želju, a to je ostanak Vladana Milojevića. Tvorac "evropske Zvezde" i čovek koji je poslednje dve sezone uveo i uspešno vodio crveno-bele u Ligi Evrope i Ligi šampiona svakako je ključ za buduće uspehe.

Bez njega, ponavljanje uspeha bilo bi verovatno "nemoguća misija", jer je na tržištu tepko naći zamenu koja je u stanju da na sličan način "poveže" i vodi fudbalere do titula na način na koji to radi Milojević.

VIDEO: Vladan Milojević dao krv u akciji Delija

4. MILOŠ TEODOSIĆ U ZVEZDI

Teo na klupi Zvezde? Nije nemoguće; Printskrin: Instagram.com/@LuxDusanovac

Loše partije i mala minutaža koju Miloš Teodosić ima u Los Anđeles Klipersima rasplamsala je maštu navijača Crvene zvezde da bi u svojim redovima mogli da vide plejmejkera Srbije.

Poznato je da Miloš navija za Crveno bele, a poznaot je i to da je svojevremeno istakao da bi voleo da zaigra za klub, ali samo u slučaju da nije na zalasku karijere, da se poklope kockice i da klubu može da pruži dobre igre koje se od njega očekuju.

Utisak je dase kockice polako sklapaju jer, po svemu sudeći, neće završiti sezonu u NBA, što znači da je finansijski obezbeđen. Takođe, idealno bi bilo da pomogne klubu makar do kraja sezone, jer bi posle toga teško bilo zadržati ga pored finansijki boljih ponuda evropskih velikana iz Turske, Rusije i Španije.

Maštu navijača da bi u vreći Deda Mraza upravo mogao da se nađe teodosić raspalio je i predsednik kluba Nebojša Čović nedavnom izjavom po kojoj mu "Miloš duguje nešto što je davno obećao".

5. POVRATAK PARTIZANA U EVROLIGU

Može li Andrea Trinkijeri da vrati Partizan u elitu? Foto: MN Press

Novi predsednik, nova uprava, manji dugovi, pojačanja, Trinkijeri.... Apetiti navijača Partizana rastu iz dana u dan, pa tako posle plasmana u TOP 16 fazu Evrokupa nova želja na "meniju" Grobara jeste titula ABA lige koja garantuje igranje Evrolige sledeće sezone.

Za sada, tim je popunjen novim pojačanjima, sa klupe tim vodi Andrea Trinkijeri, a ono što nedostaje jesu bolji rezultati u ABA ligi koji će crno-bele uvesti među 4 ekipe koje se na Fajnal-foru bore za titulu.

VIDEO: Trinkijeri o tome kako je "otkrio" Hajnsa i kako se postaje pravi igrač

6. NOVA UPRAVA ZA FK PARTIZAN

Navijači su izgubili poverenje u Vučelića, Vazuru, Ćurkovića... Foto: MN Press

Fudbalski klub Partizan prolazi jednu o najgorih sezona u svojoj istoriji. Treće mesto i samo 44 osvojana boda, čak 15 manje u odnosu na Zvezdu, nikako ne zadovoljavaju Grobare koji su željni dobrih igara fudbalera, ali i nove uprave protiv koje skandiraju veći deo aktuelne sezone.

Tako bi promena kompletnog rukovodstva jedino mogla da "izvuče stvar", a sigurno je, ovim "poklonom" većina bi bila oduševljena.

Pored ovih glavnih želja, ljubitelji sporta u Srbiji ne bi se bunili ni da Nole osvoji sva 4 Gren slema i priđe i prevaziđe Federeru na večnoj listi, novi rekordi Ivane Španović i zlatna medalja na Svetskom prvenstvu na otvorenom (od 28. septembra do 6. oktobra) takođe bi dobro došli, a kako se bliži i Svetsko prvenstvo u rukometu, medalja bi bila oberučke prihvaćen poklon kojim bi se navijači oduševili.

VIDEO: Trener Partizana o odlasku iz kluba 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk nkk

    3. januar 2019 | 14:55

    Sve je moguce sem da partizan igra evro ligu.. Oni su pred gašenjem.. jedno su snovi a drugo je realnost.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. januar 2019 | 14:41

    Пртз у ЕЛ. Па није још 1 април бре људи. Мало реалности у жељама. Деда Мраз није толико моћан

  • bog otac

    3. januar 2019 | 16:07

    Šanse da partizan igra el iste kao da Teo igra u zvezdi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA