≫ 

Zvezdina članska karta iz 1983. krije vitešku poruku na poleđini korica (FOTO)

Pogledajte kako izgleda članska karta crveno-belih stara 36 godina

  • 4

Nedavno smo pisali o Goranu Živkoviću, navijaču Crvene zvezde koji u svom vlasništvu ima neke kultne ulaznice sa mečeva najtrofejnijeg srpskog kluba!

Tom prilikom nam je pokazao i člansku kartu crveno-belh iz 1983. godine - očuvana koliko se moglo, mada se na njoj jasno vidi da je duboko u četvtoj deceniji.

A u njoj i te kako moćna i zanimljiva poruka na poleđini korica. Jeste da je oblikovana tadašnjim sistemom bivše Jugoslavije, ali na neki način ističe viteštvo i poštovaje u prvi plan.

FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs
FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

- Volite svoje društvo, radujte se njegovim pobedama i uspesima, istovremeno razvijajući i učvršćujući bratske sportske odnose sa drugim društvima i klubovima, jer smo svi zajedno sportski kolektivi naše socijalističke domovine - piše u članskoj karti.

Inače, Goran ima staru 40 godina kao i onu kada je Darko Pančev igrao za omladince Vardara i bio ''predigra'' derbiju između Zvezde i Hajduka 1984. godine.

Muči se Argentina na Kopa Amerika, ali je došla do četvrtfinala, i ako savlada Venecuelu, zakazaće polufinalni spektakl s domaćinom Brazilom. Večeras od 21.00 kvota na Mesija i drugove je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Venecuela - Argentina.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AHAB

    28. jun 2019 | 14:24

    SVE JE TIH GODINA,BILO BOLJE NEGO SAD....ČAK I RIVALSTVO I DRUGARSTVO SA GROBARIMA ...NAMERNO NAPISAH I DRUGARSTVO,JER TOGA JE BILO NAPRETEK.. NADJITE DANAS TO MEDJU OVIM NAZOVI NAVIJAČIMA

  • Žika Živac

    28. jun 2019 | 18:57

    Bilo je drugarstva i zdravog rivalstva,dok nisu došli Marijanovići,Karadžići i Vujoševići...od tada svim svojim biće mrzim partizan!

  • YYY

    28. jun 2019 | 17:54

    Moja je starija!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA