• 8

Tvrdo jezgro, baklje i pesma za Kiću u Humskoj, kad više nikog nije bilo na stadionu

Navijači Partizana okupili su se na južnoj tribini stadiona u Humskoj, zapalili baklje i zapevali

  • 8

Ljubomir Marković zvani Kića, ubijen je u petak uveče u ulici Grčića Milenka u Beogradu kada su na njega pucale zasad nepoznate osobe koje su ispalile šest hitaca iz vatrenog oružja, od kojih su dva u glavu, usmrtile metu.

Navijači Partizana su mu odali počast posle meča sa Vojvodinom, tačnije u večernjim satima, kada su se okupili na Jugu, stavili transparent, upalili baklje i zapevali pesmu "Ti si ponos moga grada", poznatu po tome što ju je u vreme kada je vodio navijanje redovno započinjao.

Podsetimo, Marković je bio deo starog tabora grupe Alkatraz, zajedno sa Milošem Radisavljevićem Kimijem je vodio navijanje, a za njega je šira javnost prvi put čula 2009. godine pošto je bio jedan od osumnjičenih za ubistvo francuskog državljanina i navijača Tuluza Brisa Tatona.

Zbog tog zločina, Marković je, sa Ivanom Grkovićem, osuđen na po 30 godina zatvora, ali mu je ta kazna kasnije preinačena. Marković je za ubistvo Brisa Tatona dobio 13 godina i 2 meseca, a iz zatvora je pušten 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Grobar

    Osumnjičen ne znači da je on bio ubica to je uvek razlika!

  • Igor

    Bakljada je nešto šta su njegovi drugari sa tribine uradili je dobra stvar u nesreći da sve gori kao da je Kića na jugu !

  • Igor

    Ako je nekada bivša vlast bil želela da zabrani sve navijačke grupe u Srbiji zbog ubistva Brisa Tatona a kada u Beogradu ili bilo gde bude na ubijen čovek iz vatrenog oružija onda u novinama pišu kao da je ubijen mrav a ne čovek otac , brat drugar bez obzira da li je on navijač Partizana ili Zvezde, Rada , OFK Beograda da više ne pišem imena naših klubova da li je taj čovek išao na jug istok zapad bilo da je to stadijon JNA, ili Marakana , ili Omladinski stadijon, ili Karađorđe na Banjici, čovek je čovek onda je bitno samo jedna činjenica hoće li ubica biti uhapsen i da li će biti osuđen za zločin koji je uradijo , i to je sve što bi trebalo da je prioritet ako smo pravna država!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima