Rukometašice Hrvatske osvojile evropsku bronzu, komšije rasturile Dansku za podijum

Hrvatsku su do pobede vodile Ježić i Posavec sa po pet golova, a na drugoj strani nije bila dovoljna Hansen koja je postigla pet pogodaka

  • 14
Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Stanko Gruden / kolektiff

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je u borbi za podijum savladala Dansku sa 25:19.

Rezultatska klackalica dešavala se u prvom poluvremenu utakmice kada su Hrvatice imale +3, a istu zalihu deset minuta kasnije i protivnice, ali se na veliku pauzu otišlo u egalu (11:11).

Na startu drugog dela igre, selekcija Hrvatske je uspela da održava minimalnu prednost ili da izbegava minus, tako da su do kraja susreta uspele da dikiraju tempo. U poslednjih pet minuta je prednost samo rasla do konačnih +6.

Hrvatsku su do pobede vodile Ježić i Posavec sa po pet golova, a na drugoj strani nije bila dovoljna Hansen koja je postigla pet pogodaka.

Video: Rukometašice Srbije optimistične pred Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza NS

    20. decembar 2020 | 17:59

    Nadam se da će Norveška u finalu pobediti Afriku, a Hrvatskoj svaka čast i da su četvrti bili.

  • Marija

    20. decembar 2020 | 18:48

    Gledala sam. Moram priznati da sam uživala kako se Hrvatice bore, kako su zatvorile svoja vrata. Kako se samo bore za svoju zemlju. Mogli bi i naši da uče od njih.

  • baja do jaja

    20. decembar 2020 | 19:00

    sjecam se komentatora srbije koji kaze..hrvatska je najslabija u nasoj grupi i pitanje sa kojom razlikom cemo ih pobijediti..ovo je bilo posle pobjede nad holandijom..kad sad pogledamo...one trece a srbija vec zaboravila da je bila na takmicenju..ehh tako je kad sam sebe bez ikakvoga rezultata precijenis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA