Četiri skakaonice postaju tri skakaonice: Otkazano takmičenje u Insbruku

Novogodišnja turneja četiri skakaonice završava se u Bišofshofenu, gde će ove godine biti održan dupli program

  • 0
Marijus Lindvik Foto: AP/Tanjug

Jedno od obeležja početka Nove godine uvek je i tracionalno takmičenje u ski skokovima, novogodišnja turneja "četiri skakaonice", koja se održava u Obersdorfu, Garmiš-Partenkirhenu, Insbruku i Bišofshofenu.

Međutim, ove godine neće biti takmičenja u Insbruku, koje je zvanično otkazano zbog loših uslova i vetra.

Organizatori su odlagali ovu odluku sve dok je postojala šansa da se skokovi održe, ali je na kraju bilo jasno da je nemoguće da se takmičenje u Insbruku održi, tako da je treća po redu turneja otkazana i ove godine će turnir sadržati samo tri skakaonice.

Ipak, takmičenje koje je trebalo da se održi u Insbruku, održaće se u Bišofshofenu, drugom austrijskom gradu koji je deo novogodišnje turneje, pa će se ovde održati "dupli program", i za Insbruk i za Bišofshofen.

Već u sredu 5. januara skakači će se nadmetati za bodove za otkazano takmičenje u Insbruku, dok će u četvrtak biti održano i završno takmičenje kojim će biti završena turneja četiri skakaonica.

Trenutni lider turneje je Japanac Rjoja Kobajaši, koji je slavio na prve dve turneje, a bio je najbolji i u kvalifikacijama u Insbruku.

Ukoliko bi slavio i u duplom programu u Bišofshofenu, bio bi prvi psoel Finca Jana Ahonena koji je osvojio novogodišnju turneju sa osvojene sve četiri skakaonice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA