Srbija se mučila pa slavila protiv Bugarske: Buša maestralnom partijom obezbedila drugu pobedu na SP

Srbija se mučila tokom većeg dela meča, ali je odličan peti set rešio pobednika

  • 0
Ženska odbojkaška reprezentacija, Srbija - Francuska

Foto: MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Bugarsku sa 3:2 u meču 2. kola na Svetskom prvenstvu

Bugarska je od starta meča napala i povela sa 5:2, a onda je usledio veliki preokret Srbije i Vođstvo od 18:13 koje su sačuvale do kraja seta za vođstvo od 1:0. U nastavku Bugarke su zaigrale mnogo bolje i nisu dozvolile našim odbojkašicama da povedu pa je rezultat bio nerešen.

Velika borba se nastavila do kraj ameča. Tako je u 3. setu posle dobre igre Bugarske ponovo Srbija došla do preokreta, a koliko se igralo žestoko videlo se u momentu kada je libero Šaškuleva u želji da dođe do lopte završila u reklamama sa posekotinom. Velika borbenost im se isplatila pošto je posle serije od 4:0 usledio potpuni preokret i vođstvo u setovima od 2:1.

Do kraja, Srbija je uspela da izbori taj-brejk. Za razliku od 3. i 3. seta kada je malo toga polazilo za rukom našim odbojkašicama, ovoga puta viđena je drugačija slika. A, borbenost i dobra igra u polju doneli su, posle početne neizvesnosti, serjiu poena za vođstvo od 10:7, a potom i 20:13 kojim je set prelomljen za izjednačenje.

U taj-brejku popustio je prijem i odbrana Bugarki, pa je vođstvo Srbije brzo naraslo na 8:2, pa Bugarske nisu mogle da uhvate priključak i spreče pobedu Srbije. Odlično je igrala Bjanka Buša koja je postigla 27 poena i bila jedna od najzaslužnijih za drugi trijumf na prvenstvu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA