≫ 

Zverev preživeo pakao u 5 setova, "pobegao je sa giljotine" Lajovićevom dželatu

Nemac morao da spašava meč loptu protiv Baeza

  • 2
Aleksander Zverev Foto: AP/Tanjug

Nemački teniser Aleksander Zverev prošao je kroz pakao u drugom kolu Rolan Garosa, pošto je bio na ivici ispadanja od Aregntinca Sebastijana Baeza!

Baez, koji je u prvom kolu izbacio Dušana Lajovića, imao je vođstvo od 2:0 u setovima, zatim brejk viška u petom i meč loptu, ali je Zverev pokazao zašto je treći igrač sveta i "pobegao je sa giljotine" - 2:6, 4:6, 6:1, 6:2, 7:5.

Meč je trajao tri sata i 40 minuta, a Nemac će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Brendon Nakašima - Talon Griekspor.

Zverev je očajno otvorio meč, jer je već na startu pretrpeo brejk. Zatim je dozvolio još jedan i Argentinac je imao laganih 5:1. Iskoristio je Baez svoju prvu set loptu i posle 33 minuta vodio je sa 1:0.

U drugom smo videli identičnu situaciju, samo što je Baze ovoga puta vodio sa 4:0 posle dva brejka. Kako je tekao peti gem, činilos e da će Zverev sa nulom da izgubi set. Međutim, najpre je spadio tri brejk lopte, onda i uzeo servis Bazeu i smanjio na 4:3. Ipak, to je bilo sve, jer je Argentinac sačuvao dtaj jedna brejk viška za velikih 2:0.

Zverev kao da se naljutio u nastavku, pošto je razbio Baeza u trećem setu. Rani brejk za 3:0, još jedan za 5:1, da bi u sedmom gemu nekako spasio servis i posle tri set lopte smanjio na 2:1 u setovima. Nije Zverev tu stao, jer je i u četvrtom uzeo dva brejka i poveo je sa 5:1. Za razliku od trećeg, ovaj je dobio sa 6:2 i u potpunosti se vratio u meč.

Zanimljivo, na početku četvrtog seta videli smo i neočekivan prekid meča kada je vetar doneo nečiji šešir iz publike na teren - i to dok je Nemac bio u naletu.

Prava drama viđšena je u petom setu. Baez je oduzeo servis Zverevu i poveo je sa 4:2, ali je Nemac vratio na identičan način i izjednačio je na 4:4.

Baez je bez problema poveo sa 5:4, da bi mu se u narednom gemu otvorila prilika za veliku senzaciju. Imao je meč loptu pri rezultatu 30:40, ali je Zverev vezao tri poena i izjednačio na 5:5.

Iskoristio je momentum Zverev i u narednom gemu je uzeo brejk Baezu. Dovoljno da Argentinac "poklekne" i izgubi 7:5 odlučujući set.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA