SRAMOTA: Zvezda je pre 23 godine postala prvak sveta. Pogledajte ko je jedini igrač koji je došao na tu proslavu! (VIDEO)

Na koktelu crveno-belih povodom obeležavanja 23 godine od osvajanja titule prvaka sveta pojavio se samo jedan fudbaler najslavnije generacije u istorije kluba

  • 33

Fudbalski klub Crvena zvezda kako uostalom i treba, svake godine sa ponosom organizuje svečanost povodom obeležavanja godišnjice osvajanja Interkontinentalnog Kupa. Od 8. decembra 1991. prošlo je 23 godine.

Redovni posetioci svečanog koktela su legende kluba iz Ljutice Bogdana, bivši predsednik Dragan Džajić i trener Vladica Popović. Igrača koji su ostvarili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog klupskog fudbala je sve manje. Ovoga puta pojavio se samo Goran Maza Vasilijević. Istina da je na proslavi bio i Dika Stojanović, ali on nije branio u Tokiju, jer je nekoliko meseci ranije napustio Marakanu i preselio se u Belgiju.

Trijumf nad čileanskim Koko-Kolom ostvarili su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Goran Vasilijević, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Vlada Stošić, Milorad Ratković, Darko Pančev, Dejan Savićević i Siniša Mihajlović.

Sigurno da je nekolicina njih opravdano bila sprečena da se pojavi na Marakani. Siniša Mihajlović je sa svojom Sampdorijom igrao protiv Verone, Najdoski i Pančev su u Makedoniji, Savićević u Crnoj Gori...

Međutim, utisak je da je prvenstveni razlog nedolaska Zvezdinih vedeta na stadion, situacija u klubu i veliko razočaranje. Na primer Vladimir Jugović je svojevremeno dovođen u vezu sa odvođenjem Zvezdinih klinaca, Veljka Simića i Nemanje Maksimovića iz kluba.

Sve navedeno dovodi do apsurdne situacije u kojoj Crvena zvezda slavi godišnjicu osvajanja Interkontinentalnog Kupa bez glavnih aktera, odnosno junaka koji su joj omogućili da se uspe na vrh fudbalske planete.

Iz sekcije veterana koji su u prošlosti pronosili slavu kluba pojavili su se Dragan Džajić, Vladimi Petrović-Pižon, Zoran Filipović, Miloš Šestić, Stanislav Karasi, Živan Ljukovčan, Ratomir Dujković...

Crvena zvezda je između ostalog izgradila ime i reputaciju zahvaljujući Zlatnoj generaciji iz 1991. godine i bez dileme svi oni zaslužuju poseban i privilegovan tretman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jagodinac

    9. decembar 2014 | 23:02

    Nekada si morao imati nogomet u malom prstu da bi navukao dres crveno beli. Danas svakakvi likovi dolaze i postaju prvotimci preko nochi. A uglavnom svaki igrach danasnje Zvezde ne bi bio dovoljna velichina da Dekiju, Panchevu, Jugovicu, Mihi ... glanca kopachke. Zbogom Zvezdo.

  • NIJE SRAMOTA

    9. decembar 2014 | 22:28

    Uvek su dolazili,bitno je da su tu bile druge legende kluba da proslave,jer taj uspeh je uspeh svih nas,tj naš.Napravili su ga za sve nas Zvezdaše.A morate da shvatite da ljudi imaju privatne obaveze,većina njih posao u inostranstvu...nisu u mogućnosti uvek da budu na proslavama kluba.Morate to razumeti.

  • matori

    9. decembar 2014 | 22:21

    pa to i nije proslava nego daca jer upravo od tog trenutka krenuo je sunovrat koji jos uvek traje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA