Ovo je savet Aleksandra Đorđević srpskim klubovima u ABA ligi!

- Mislim da su naši vrhunski klubovi samo poslužili da se ojačaju naši rivali iz regiona - rekao je između ostalog selektor reprezentacije Srbije

  • 17

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ne krije nezadovoljstvo učešćem srpskih klubova u regionalnom takmičenju, a u intervjuu za nedeljnik "Vreme" objasnio je zašto je po srpsku košarku loše to što najbolji klubovi igraju u ABA ligi.

- Mislim da su naši vrhunski klubovi samo poslužili da se ojačaju naši rivali iz regiona. Oni su mogli da igraju sa jakim klubovima i da iz toga unaprede sebe i svoje sredine, a na drugoj strani su propale nekada snažni srpski košarkaški centri - objasnio je Đorđević.

Prohodnost ka Evroligi, koju donosi ABA liga je najveći problem istupanja iz iste.

- Pre četiri meseca imali smo sastanak sa predstavnicima Evrolige. Mi im nudimo srce košarke, nudimo im pravu atmosferu, ekipe koje žele da dođu i igraju u takvom ambijentu. Možda sada nema novca za tako nešto, ali ozbiljni planovi se prave dugoročno i to tako treba gledati - porčio je selektor reprezentacije Srbije, koji se iz ovoga jasno može zaključiti smatra da srpski klubovi trebaju da napuste regionalno takmičenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    27. decembar 2014 | 12:11

    Bravo Sale GROBARCINO,bices odlican naslednik Duleta Vujosevica u Svetinji !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • aca

    27. decembar 2014 | 14:44

    Ja mislim da gresi jer je nas mentalitet vrlo sumnjiv, da ne kazem los. U Srbiji ima mnogo timova filijala, svako se vezuje za nekog. Ne mozete da ocekujete da kad igraju FMP i Zvezda da pobedi FMP. Takodje Mega i Partizan da pobedi Mega ili neko drugi gde naginju ka jednima ili drugima. Vrlo retko ima stvarno postenih da nikog ne pustaju i srecan sam sto postoji aba liga da ima mnogo jacih utakmica nego kod nas. Pa setite se finala Zvezde i Partizana sta je sve bilo. Tuca, izlazak, vracanje, 5-3, Bogdanovic nece u reprezentaciju na nagovor Vujosevica, pljuvanje sudija, promena sudija, priznavanje da su to prave sudije, Bogdanovic ima bacanja kao ceo Zvezdin tim. Da li nam to treba? Mislim da ne.

  • Ноле

    27. decembar 2014 | 15:14

    Једино ако ти нећеш да то спонзоришеш.Кога занима Тамнава,Црнокоса,Константин.Лига би била спрдња као и у фудбалу.Дно дна ! А,та лига имала би пролаз у евролигу никад.Ово је покушај да Звезду увучете у свој муљ! Јер ви сте једино тако навикли.Али нећете успети ! Играјте ви ту лигу сами па муљајте до миле воље !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA