Kolo u kome ni Partizan, ni Zvezda nisu favoriti!

U okviru 5. kola nacionalnog šampionata crno-beli gostuju u Novom Sadu, dok crveno-beli dočekuju Čukarički

  • 79

Novo 5. kolo Superlige Srbije igra se u sredu i četvrtak i već u ovom kolu imaćemo tri svojvrsna derbija, a ono što je interesantno jeste da po prvi put možemo reći da ni Partizan, ni Crvena zvezda nisu apsolutni favoriti.

Crvena zvezda posle trijumfa na Vračaru koji je značajno popravio atmosferu u timu i klubu dočekuje na svom stadionu Čukarički i možemo slobodno reći da uopšte nije favorit, imajući u vidu ne samo trenutnu formu dva tima, već pre svega međusobni skor u poslednjih nekoliko godina.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crveno-beli prošle sezone nisu ni osetili slast pobede u duelima sa "brđanima", na "Rajku Mitiću" su odigrali bez golova, a onda su na Banovom brdu glatko poraženi 2:0. Uz sve to Čukarički je pobedio i u meču koji je odigran sezonu ranije takođe istim rezultatom, tako da tri boda vicešampiona Srbije nisu nimalo sigurna.

Znaju to dobro Miodrag Grof Božović i njegovi igrači koji su i uoči meča apostrofirali da su im "brđani" stari dužnici iz prethodnih sezona i da će to pokušati da naplate, ali takve pretnje nisu preterano uzdrmale Vladana Milojevića.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ista priča je i sa Partizanom koji će u četvrtak gostovati u Novom Sadu, Vojvodini koja nimalo ne leži crno-belima. Iako je šampion Srbije dobijao oba duela prošle sezone, svi se dobro sećaju gostovanja kada je teškom mukom izvojevana pobeda. Uz sve to sezonu pre toga je Vojvodina u oba meča dobila šampiona Srbije. Dovoljno je reći da je u poslednjih 6 susreta dve ekipe skor izjednačen 3:3 u pobedama.

Ove dve ekipe su i jedini preostali predstavnici Srbije u evropskim kvalifikacijama i očekuju ih prvi baraž mečevi sledeće nedelje, pa je pitanje koliko će treneri koristiti sve raspoložive snage na ovom meču, ili će ipak odmarati neke igrače i pokušati da ih sačuvaju od povreda.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

I na kraju treći derbi koji je neočekivan za mnoge, ali na osnovu stanja na tabeli mora se nazvati tim imenom, a uz sve to je i komšijski duel u srcu Srbije. Borac iz Čačka na svom terenu dočekuje Javor iz Ivanjice, a oba tima su imala početak sezone kao iz snova. I jedni i drugi su ostvarili po tri pobede i jedan poraz, te dele prvo mesto na čelu tabele zajedno sa Partizanom.

Superliga Srbije, 5. kolo:

Sreda

OFK Beograd - Radnik 17.00

Rad - Mladost 17.00

Spartak - Jagodina 17.00

Crvena zvezda - Čukarički 19.00

Borac - Javor 20.00

Novi Pazar - Metalac 20.00

Radnički - Voždovac 20.00

Četvrtak

Vojvodina - Partizan 20.00

Tabela: Partizan 9, Javor 9, Borac 9, Crvena zvezda 8, Čukarički 7, Radnički 7, Novi Pazar 7, Vojvodina 7, Radnik 5, Mladost 4, Spartak 4, Rad 4, Metalac 4, Voždovac 3, OFK Beograd po 3, Jagodina 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    12. avgust 2015 | 08:50

    Niko ne deli prvo mesto,Partizan je prvo mesto. Jel vam to toliko tesko pada?

  • Dragan PFC

    12. avgust 2015 | 11:36

    Ne mora Partizan da se dokazuje da je favorit na papiru. Oni to jesu, ove godine smo za klasu ispred svih, i to ce i dokazati kroz JSL i u Evropi...

  • AJ DA SE NE LAŽEMO..

    12. avgust 2015 | 08:10

    Nemojte tako..od kad je Vučela došao ,partizan je uvek favorit..nadoknadom do gola...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA