Lids plaćao navijača da na Fejsbuku hvali kontroverznog predsednika

- Tek kasnije sam shvatio da se radi o prljavoj propagandi - rekao je navijač koji je uzburkao javnost

  • 1

Jedan navijač Lidsa uzburkao je javnost u Engleskoj pošto je priznao da je na društvenim mrežama dobijao novac da bi postavljao pozitivne statuse i pohvale na račun predsednika kluba Masima Čelina.

Skot Gateridž je dobijao je oko 650 evra mesečno za postavljanje pozitivnih statusa u Fejsbuk grupi "In Massimo We Trust" da bi kod navijača podigao popularnost predsednika.

- Rekli su mi da će me plaćati po aktivnosti. Tek kasnije sam shvatio da se radi o prljavoj propagandi. Lids je klub pokvaren do srži -  rekao je Gaterdiž.

Klub, koji se takmiči u Čempionšipu, vrlo brzo je reagovao:

"To je laž. Nema istine u tome, ali navijači, zbog histerije oko kluba, ne veruju u ono što klub govori," saopšteno je iz Lidsa.

Klub ne igra u Premijer ligi od 2004. godine, a od 2001. godine, kada je igrao polufinale Lige šampiona, nalazi se u finansijskim problemima.

Fudbalska liga Engleske suspendovala je u januaru 2015. godine Čelina na četiri meseca, a takva odluka doneta je nakon što je liga dobila dokumentaciju od italijanskog suda, koji je 59-godišnjeg Italijana proglasio krivim za utaju poreza u toj državi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA