Najbitniji duel večitog derbija: Očekujte od njega golove i asistencije, a možda i crvene kartone!

Grof Božović i Marko Nikolić dosta toga očekuju od Gelora Kange i Evertona Luiza, kao i navijači oba kluba

  • 3

S jedne strane Gelor Kanga, s druge Everton Luiz - fudbaleri Crvene zvezde i Partizana od kojih bi mogao da zavisi konačan ishod 152. večitog derbija!

Kanga je debitant i navijači Zvezde od njega očekuju da zablista i pokaže zašto je doveden. Pogotovo posle odlaska Aleksandra Kataija.

>>> DERBI SUDE NAJBOLJI: Mažić i ekipa u Humskoj, posle sjajne ''partije'' u Evropi!

Od njega se prevashodno očekuju asistencije i zbog toga je doveden, ali pozicija ofanzivnog veznog donosi i golove. Kanga je to najbolje pokazao na gostovanju Ludogorecu.

- Imamo igrače koji su ušli u seriju, još neki pojedinac sigurno može da iskoči i reši ovu utakmicu. Da li ću to biti ja ili neko drugi stvarno nije bitno. Voleo bih da asistiram za gol ili dva, nadam se da ću tako da doprinesem pobedi - rekao je Kanga u najavi ovog meča:

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

- Nisam mnogo vremena proveo u Beogradu, ali već sam shvatio kakvu težinu nosi večiti derbi, da i igrači i navijači ovde žive za tu utakmicu. Očekivanja su velika od nas, ali pošto smo otvorili sezonu na odličan način puni samopouzdanja ulazimo u meč.

Neće mu biti lako na terenu, jer će ga najverovatnije čuvati Everton Luiz. ćovek koji zna kako se igra večiti derbi i koji je ove sezone postao nezamenjiv šraf u redovima Partizana.

Zna Everton i kako se postiže gol u svetkovini srpskog fudbala, pošto je na onom poslednjem doneo bod crno-belima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Derbi je derbi i on se ne može porediti ni sa jednom utakmicom. Igrao sam mnoge i svima prilazim krajnje profesionalno, ali energija koja se oseti između ova dva kluba, navijača na tribinama i želje da se pobedi, nose vas čak i nakon zvuka pištaljke za kraj - rekao je Everton posle 151. susreta Zvezde i Partizana.

Ipak, Kanga i Everton su fudbaleri koji nose dozu neizvesnosti i agresivnosti, odnosno nije poznato da li će meč završiti do kraja. Tačnije, postoji velika opasnost da planu i dobiju crveni karton.

Kanga je to pokazao na poluvremenu meča sa Ludogorecom, kada je gurnuo fudbalera bugarskog tima i tako napravio veliku štetu svom.

- Znali smo da Kanga ima nepouzdan temperament. Taj temperament je uzrokovao crveni karton, ali je u prvom meču protiv Ludogoreca pokazao da je klasan igrač - rekao je nedavno Zvezdan Terzić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Temperamentan je i Luiz, koji je takođe od dolaska u Partizan imao ispada.

- Svi znamo šta je večiti derbi i koliko adrenalina nosi. Tokom čitavog meča je krv bila uzavrela, a to je dodatno podigao i moj južnjački temperament. Sve je pucalo od energije sa obe strane terena, što ste mogli i sami videti - rekao je Brazilac nedugo nakon prethodnog derbija.

Konačan odgovor o junaku 152. večitog derbija dobićemo u subotu...

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan BL

    14. septembar 2016 | 14:13

    A moožemo li očekivati i penal nad Kangom??? Ako ovaj padne, naravno!?!?

  • .....

    14. septembar 2016 | 19:56

    Pojesce ga Everton kao cetnik cvarke posle posta

  • M D

    14. septembar 2016 | 22:09

    Kako jedan poznati sudija rece potreban je samo jedan promil kontakta sa zvezdinim fudbalerom i to je penal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA