U RAZGOVORU S HRVATSKIM KOLEGAMA: Džaja nas interesuje, ne ovi fudbaleri!

Kada bismo pisali o Aleksandru Mitroviću, u Hrvatskoj bi se pitali "šta on peva?". Ni Mandžukić i Olić ne interesuju puno Hrvate. Mesi i Ronaldo su hit. Zanima ih kako Džaja danas izgleda - kažu u glas novinari iz Splita i Zagreba

  • 3

Meč fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske se "opasno" bliži... Selektor Siniša Mihajlović i njegovi izabranici, baš kao i protivnici, zavrašavaju sa analizama i počinju sve ozbiljnije da misle na samu utakmicu. Utakmicu koju će na tribinama "Marakane", tako bar uveravaju iz FSS, pratiti oko 45.000 ljudi, dok će pored malih ekrana ta cifra premašiti 7-8 miliona!

Kako se početak bliži u Beograd stiže sve više novinarskih ekipa iz susedne države. Neki su kod nas odavno, a u Staroj Pazovi smo uspeli da porazgovaramo sa kolegama iz Splita i "Sportskih novosti".

Iz radoznalosti pitali smo ih da li su od svojih pretpostavljenih dobili posebne direktive za "vruće" gostovanje?

- Ne. Nismo - uglas ponavljaju, a zatim i argumentuju odgovor zadacima koje su dobili, ali i poslovnim željama sa kojima su stigli.

- Dobro je da smo uspeli da prebrodimo neka prošla vremena. U Beograd smo stigli potpuno opušteni i bez ikakvih posebnih i specijalnih uredničkih zahteva. Došli smo na utakmicu, sa željom da nađemo neku ekskluzivnu priču. Neka bude i žuta... Samo da je naša. U današnje vreme ceo svet ima istu informaciju u roku od deset minuta...

U društvu trojice hrvatskih kolega, koji se sećaju beogradskog finala Kupa Maršala Tita u kojem su igrali Hajduk i Rijeka i naravno duela reprezentacija i poznatog nestanka struje. Ipak, priznaju da se u Hrvatskoj srpski fudbal nimalo ne prati i da bi najviše voleli kada bi došli do starijih igrača i, poimence, Dragana Džajića.

- Lično, voleo bih da se sretnam sa Džajom. Znate, u Hrvatskoj kada bih spomenuo, recimo, Aleksandra Mitrovića mnogi bi pitali:"A, šta on peva" - kaže stariji kolega iz Splita.

- Istina. Živa - dodaje njegov kolega i nastavlja:

- Pevači su sada mnogo poznatiji.

Koji je interes da se hrvatskom auditorijumu sada predstavljaju Dragan Džajić, Mitar Mrkela, kada su oni odavno zaboravljeni?

- Ideja sa kojom smo krenuli u Srbiju je bila priča o zaboravljenim asovima, o igračima o kojima se u prethodnom životu pisalo i pričalo. Iskreno, i kod nas Mandžukić i Olić malo koga interesuju. Mesi i Ronaldo su hit. Međutim, smatram da bi se čitalo o Džaji. Na kraju krajeva, srednju generaciju interesuje i, na primer, kako on sada izgleda.

(D. J)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA